HTC primește brevetul pentru deblocare facială, va ataca "colegii" În Android Samsung?

1.250 ori
<b>HTC primește brevetul pentru deblocare facială, va ataca "colegii" În Android Samsung?</b>Deși e aproape imposibil ca HTC să aibă vreun plan de a ataca Samsung în sala de judecată, ce e sigur e că acum HTC deține brevetul pentru mecanismul de deblocare facială. E interesant pentru că această funcție a sosit prima oara în Android...

Deși e aproape imposibil ca HTC să aibă vreun plan de a ataca Samsung în sala de judecată, ce e sigur e că acum HTC deține brevetul pentru mecanismul de deblocare facială. E interesant pentru că această funcție a sosit prima oara în Android 4.0 pe terminalul Samsung Galaxy Nexus și a ajuns și pe Galaxy S prin acel Value Pack.

Pe viitor e posibil ca doar HTC să poată folosi această tehnologie, sau pur și simplu să o licențieze în termeni amiabili și altor companii care produc terminale Android. Brevetul acoperă "o metodă de deblocare a unui terminal blocat", adică un smartphone sau o tabletă prin "informații biometrice". Acestea pot consta într-o imagine a feței persoanei sau într-o amprentă. Ultima parte nu prea are importanță, deoarece nu există prea multe terminale mobile cu scanare de amprentă, în schimb recunoașterea facială va deveni un standard pe măsură ce Android 4.0 e tot mai adoptat.

Va fi interesant să vedem ce se va întâmpla cu deblocarea facială pe alte platforme, deoarece am auzit la un moment dat ca și Windows 8 ar putea utiliza o astfel de metodă de autentificare. Documentele oficiale menționează și că dacă fata utilizatorului nu este recunoscută, i se va cere o parolă pentru autentificare. în plus, HTC dorește păstrarea imaginii scanate nerecunoscute și asocierea ei cu parola pentru o identificare corectă pe viitor. Mai aflați și că HTC a depus actele pentru brevet din 2008, deci a durat ceva vreme să obțină aprobările. Sa se fi inspirat Google din ideea celor de la HTC pentru Face Unlock?

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×