HTC primește brevetul pentru deblocare facială, va ataca "colegii" În Android Samsung?

1.280 ori
<b>HTC primește brevetul pentru deblocare facială, va ataca "colegii" În Android Samsung?</b>Deși e aproape imposibil ca HTC să aibă vreun plan de a ataca Samsung în sala de judecată, ce e sigur e că acum HTC deține brevetul pentru mecanismul de deblocare facială. E interesant pentru că această funcție a sosit prima oara în Android...

Deși e aproape imposibil ca HTC să aibă vreun plan de a ataca Samsung în sala de judecată, ce e sigur e că acum HTC deține brevetul pentru mecanismul de deblocare facială. E interesant pentru că această funcție a sosit prima oara în Android 4.0 pe terminalul Samsung Galaxy Nexus și a ajuns și pe Galaxy S prin acel Value Pack.

Pe viitor e posibil ca doar HTC să poată folosi această tehnologie, sau pur și simplu să o licențieze în termeni amiabili și altor companii care produc terminale Android. Brevetul acoperă "o metodă de deblocare a unui terminal blocat", adică un smartphone sau o tabletă prin "informații biometrice". Acestea pot consta într-o imagine a feței persoanei sau într-o amprentă. Ultima parte nu prea are importanță, deoarece nu există prea multe terminale mobile cu scanare de amprentă, în schimb recunoașterea facială va deveni un standard pe măsură ce Android 4.0 e tot mai adoptat.

Va fi interesant să vedem ce se va întâmpla cu deblocarea facială pe alte platforme, deoarece am auzit la un moment dat ca și Windows 8 ar putea utiliza o astfel de metodă de autentificare. Documentele oficiale menționează și că dacă fata utilizatorului nu este recunoscută, i se va cere o parolă pentru autentificare. în plus, HTC dorește păstrarea imaginii scanate nerecunoscute și asocierea ei cu parola pentru o identificare corectă pe viitor. Mai aflați și că HTC a depus actele pentru brevet din 2008, deci a durat ceva vreme să obțină aprobările. Sa se fi inspirat Google din ideea celor de la HTC pentru Face Unlock?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×