HTC Sensation - alternativă viabilă la Samsung Galaxy S II

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.870 ori
<b>HTC Sensation - alternativă viabilă la Samsung Galaxy S II</b>Vorbesc despre un smartphone care a primit o recenzie video marca mobilissimo - aici. Apropo, eu am scris și cele 5 motive pentru care nu este no. 1 - aici. Mare parte dintre ele rămân în picioare. Acum este mai ieftin ca Samsung Galaxy S II, iar...

Vorbesc despre un smartphone care a primit o recenzie video marca mobilissimo - aici. Apropo, eu am scris și cele 5 motive pentru care nu este no. 1 - aici. Mare parte dintre ele rămân în picioare. Acum este mai ieftin ca Samsung Galaxy S II, iar Vodafone îl vine pentru aproximativ 130 de euro cu un abonament de 30 de euro ce conține o listă impresionantă de beneficii. Să facem o scurtă analiză.

1. Design - un telefon de 148 grame și 11.3 mm grosime stă mai bine în mână decât unul de 8.5 mm și 116 grame. Amândouă și mă refer la Sensation și SGS II au 4.3 inch. HTC a ales un design unibody cu margini rotunjite mai pronunțat. Pur și simplu dacă le ai pe amândouă, îți va place mai mult cum au ales să deseneze HTC-ul și mai ales că materialele din care este fabricat au un nivel calitativ mai pronunțat. Lipsește carcasa de plastic foarte slim de la Samsung.

2. Ecranul - Samsung Galaxy S II vine cu Super AMOLED de generație a doua, iar Sensation cu S-LCD. Este evident că SGS este în avantaj, dar rezoluția HTC-ului iese în evidență atunci când faceți browsing spre exemplu. 540x960 pixeli față de 480x800 pixeli și victoria este adjudecată de HTC. Nexus Prime care se pare că va fi fabricat de Samsung va deschide balul pentru o altă rezoluție uimitoare pentru un telefon mobil de 1280x720 pixeli.

3. Hardware - HTC trebuia să includă 1 GB de RAM ca pe HTC Evo 3D și să pună măcar 8 GB memorie internă pe lângă microSD-ul de 32 GB. Are doar 1.1 GB ROM, am instalat o sumă de jocuri și aplicații - între 25 - 30 și nu am atins limita pe spațiul ROM ca să trec pe microSD. în testul făcut cu Quadrant pică în fața SGS și asta pentru că interfața Sense UI 3.0 consumă resurse, dar și punctează față de TouchWiz care nu este deloc user friendly. Apropo, se pot obține screenshot-uri cu interfața Android 2.3.4 Gingerbread prin apăsarea concomitentă a butonului de Power și a celui de Home. Aceeași combinație funcționează și pe HTC ChaCha.

HTC Sensation - alternativă viabilă la Samsung Galaxy S II

4. Camera foto - aș înclina să spun că este poate cea mai performantă cameră foto de pe vreun telefon mobil în acest moment. Și SGS sau LG Optimus 2X se descurcă foarte bine, dar senzorul camerei de pe Sensation are o funcție macro care te dă pe spate prin calitatea imaginilor captate. Camera se deschide rapid și nu există niciun lag până imaginea este captată după apăsarea butonului dedicat din interfață. Nu strica să aibă un buton dedicat pe carcasa laterală.

HTC Sensation - alternativă viabilă la Samsung Galaxy S II

5. Autonomie - toate telefoanele dual-core stau la fel de prost și obții 12 ore doar dacă ești puțin temperat în accesarea internetului via 3G sau Wi-Fi, GPS sau redare de conținut media.

Aș zice că Sensation plusează ca stil față de rivalul sud-coreean, dar alegerea vă aparține. Ambele își merită locul 1 și 2 într-un top 10 al smartphone-urilor actuale.

Găsiți HTC Sensation la evomag.ro pentru 2.149 lei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×