Huawei a fost producătorul de smartphone-uri Android cu cel mai mare profit în trimestrul 3 al acestui an

1.327 ori
<b>Huawei a fost producătorul de smartphone-uri Android cu cel mai mare profit în trimestrul 3 al acestui an</b>În această dimineață aflam că Apple a fost compania ce în trimestrul cu numărul 3 al acestui an a obținut cel mai mare profit operațional pe seama vânzărilor de smartphone, procentul fiind de 91% din întrega sumă obținută de către producătorii de

În vreme ce Apple a generat 91% dintre profiturile pieţei globale smartphone în ultimele 3 luni, adică 8.5 miliarde de dolari, în zona Android, Huawei face legea la capitolul profit. Cei de la Strategy Analytics au detaliat performanța chinezilor şi mai multe detalii aflaţi mai jos.

Huawei

Tot segmentul smartphone a generat profituri de 9.4 miliarde de dolari în trimestrul 3 din 2016, iar imediat după Apple se află în top Huawei. Creatorul lui Honor 8 şi Mate 9 a obţinut 2.4% din totalul sumei, adică 0.2 miliarde de dolari. Analiştii consideră că succesul Huawei e bazat pe un lanţ de furnizori eficient, plus marketing-ul excelent, dar şi produsele de calitate.

De la Huawei P9, care a vandut peste 9 milioane de unităţi la Nova/Nova Plus şi până la atractivul Mate 9 anunţat recent, există numeroase variante pentru cumpărătorii de modele high end, dar şi midrange. Pe locul 3 şi 4 se află Vivo şi Oppo, care au obţinut profituri similare cu cele Huawei, tot în jurul a 0.2 miliarde de dolari. De remarcat că după Apple, următoarele 3 companii vin din China, care în ultimii ani a început să aibă un rol tot mai mare pe piaţa smartphone.

Samsung nu apare nicăieri în acest top al profiturilor. Ceva îmi spune că ar fi figurat şi ei dacă nu era problema cu Note 7.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×