Huawei e convinsă că procesorul Kirin 980 e superior lui Apple A12 Bionic

1.964 ori
<b>Huawei e convinsă că procesorul Kirin 980 e superior lui Apple A12 Bionic</b>Cu toate că Huawei a fost prima companie de pe piață care a prezentat un procesor mobil pe 7nm, cei de la Apple și-au promovat noul cipset Apple A12 Bionic fiind tot primul de pe piață creat pe seama acestui proces. Acum aflăm că

În ultima săptămână am început să vedem cum se comportă procesorul Apple A12 bionic pe telefoanele iPhone XS şi XS Max, acestea fiind lansate oficial în magazinele din State. Furând puţin din hype-ul acelor device-uri Huawei intervine cu o declaraţie belicoasă, în care asigură că procesorul Kirin 980 e superior lui Apple A12 Bionic.

Aceste două cipuri sunt singurele bazate pe proces de producţie de 7 nm în acest moment, pe piaţa smartphone. Procesorul Huawei va fi inagugurat odată cu lansarea telefoanelor Huawei Mate 20 şi Huawei Mate 20 Pro, pe 16 octombrie. Promisiunea că noul Kirin îl va întrece pe Apple A12 Bionic a venit în cadrul unei conferinţe organizată în Dubai recent de către Huawei.

Cu această ocazie am aflat că Huawei a lucrat timp de 3 ani la acest procesor, care vine cu 6.9 miliarde de tranzistori, adică fix acelaşi număr pe care l-a etalat şi Apple pe al său A12 Bionic. Huawei mai promite şi că acest CPU nou al său este cu 75% mai rapid decât precedenta generaţie la nivel de CPU şi cu 46% la nivel de GPU. Eficienţa de consum este cu 57% mai bună la procesor şi cu 178% la unitatea grafică.

Chinzii au lucrat mult pe zona de Inteligenţă, adică AI, dar şi conectivitate şi eficiență. Acest telefon Huawei foloseşte un NPU ce asigură procesare video în timp real şi poate recunoaşte până la 4500 de imagini pe minut. Kirin 980 aduce la pachet şi un modem LTE Categoria 21, cu viteze maxime de download de 1.4 Gbps. Va fi o toamnă interesantă cu aceste două puternice procesoare gata să se ia la trântă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×