IFA 2018: Huawei anunţa procesorul Kirin 980, primul cipset de 7 nm pentru telefoane mobile

1.604 ori
<b>IFA 2018: Huawei anunţa procesorul Kirin 980, primul cipset de 7 nm pentru telefoane mobile</b>Azi am intrat într-o nouă eră a mobile computing-ului, pentru că Huawei tocmai a anunţat nou procesor, Kirin 980. Îl aşteptam de ceva vreme şi ar trebui să îl vedem pe flagship-urile de toamnă ale companiei, Huawei Mate 20 Pro şi Huawei Mate 20.

Azi am intrat într-o nouă eră a mobile computing-ului, pentru că Huawei tocmai a anunţat nou procesor, HiSilicon Kirin 980. Îl aşteptam de ceva vreme şi ar trebui să îl vedem pe flagship-urile de toamnă ale companiei, Huawei Mate 20 Pro şi Huawei Mate 20. Este primul CPU de 7 nm pentru terminale mobile şi avem detalii despre el mai jos.

HiSilicon Kirin 980

Acest cipset combină inteligenţa artificială cu puterea de procesare şi se vrea a fi un Snapdragon 845 killer. Are câteva premiere, în afară de inaugurarea zonei de 7 nm în mainstream-ul comercial. Mai inaugurează şi noile core-uri Cortex A76 de la ARM şi este primul model de cip cu NPU dual. De asemenea aduce şi premiera GPU-ului G76 şi a unui modem LTE Categorie 21, care ar putea atinge până la 1.4 Gbps viteza de download.

HiSilicon Kirin 980

Mai aduce şi suport pentru RAM LPDDR4X de 2133 MHz. Huawei afirma că a început cercetarea şi dezvoltarea pentru acest cip cu 3 ani în urmă şi a fost nevoie de 5000 de prototipuri să ajungem aici. Kirin 980 aduce în comparaţie cu predecesorul de 10 nm, o creştere de viteză şi de eficientă a consumului. Viteza creşte cu 20%, iar consumul s-ar reduce cu 40%. Este şi avantajul miniaturizări, noul CPU ocupând mai puţin loc în smartphone-uri şi având o densitate sportivă pentru tranzistori (până la 6.9 miliarde).

Kirin 980

Saltul de performanţă faţă de Kirin 970 ar ajunge până la 75% în condiţii ideale, iar eficientă de consum creşte cu 58%. Huawei Kirin 980 este un CPU octa core, dar în loc să folosească un setup big.LITTLE, apelează la segmentul de core-uri Middle. Astfel, avem două core-uri mari Cortex A76 la 2.6 GHz, apoi două core-uri mijlocii Cortex A76 la 1.96 GHz şi 4 core-uri LITTLE A55 la 1.8 GHz.

Playback-ul muzical le foloseşte pe cele mici, socializarea via Facebook pe cele mici şi mediene, browser-ul, camera şi galeria le folosesc pe cele medii, iar jocurile hardcore pe cele mari. Câştigăm şi lăţime de bandă RAM cu 20% mai mare, latentă cu 22% mai mică şi un timp de pornire cu 0.2 secunde mai mic în majoritatea aplicaţiilor.

Kirin 980

Avem şi în nou procesor de semnal foto, care aduce îmbunătăţiri la cameră, cu 46% pentru viteza de procesare şi 23% la eficientă de consum. NPU-ul şi AI-ul pot recunoaşte până la 4500 de imagini pe minut, în vreme ce Snapdragon 845 recunoaşte 2371.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×