Huawei este acum al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung și Apple

1.854 ori
<b>Huawei este acum al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung și Apple</b>Cu ceva timp în urma eram obișnuiți să îi vedem pe cei de la Nokia pe podiumul producătorilor de telefoane, iar companii precum Sony (Ericsson) sau LG contau pe piață la acea vreme. Ei bine lucrurile s-au schimbat mult în ziua de azi, iar piața...

Cu ceva timp în urma eram obișnuiți să îi vedem pe cei de la Nokia pe podiumul producătorilor de telefoane, iar companii precum Sony (Ericsson) sau LG contau pe piață la acea vreme. Ei bine lucrurile s-au schimbat mult în ziua de azi, iar piața smartphone de exemplu este dominată de Samsung, urmați de Apple și pe locul 3 e o surpriză... Huawei (cifre pe trimestrul 4 2012 doar).

în mod surprinzător și ZTE se află în top 5 producători de smartphone-uri, pe locul 5 în spatele celor de la Sony. Informațiile vin prin intermediul unui studiu IDC și se aplică pe trimestrul 4 al anului 2012. Livrările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 89.5% față de anul precedent, permițând companiei să aibă o cotă de piață de 4.9%. Astfel, Huawei ajunge pe locul 3 în zona smartphone și asta deși Samsung e pe primul loc cu 29% cota de piață și Apple pe 2 cu 21.8%.

Huawei este acum al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung și Apple

Pe 4 se află Sony, cu 9.8 milioane de smartphone-uri livrate în trimestrul 4 și o cotă de 4.5%, urmați de ZTE, cu 4.3% și 9.5 milioane de unități livrate. Sony a înregistrat o creștere de 55.6% față de trimestrul 4 din 2011. Dacă vreți cifrele pe întreg anul 2012, ei bine Samsung rămâne pe primul loc, cu 39.6% din piață, urmați de Apple, cu 25.1% și Nokia, cu 6.4%. Apoi vine HTC, cu 6% și RIM cu același procent. Dacă vreți să aflați și care companie a vândut mai multe telefoane per total în 2012 (low end plus smartphone plus midrange), ei bine tot Samsung e pe primul loc, cu 23.7% din piață, urmați de Nokia, cu 19.6% și Apple, cu 8%. Apoi vine ZTE, cu 3.8% și LG, cu 3.3%.

Va reuși Nokia să recupereze distanța față de Samsung?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×