Deblocarea telefonului pentru a opera În alte rețele a devenit ilegală În SUA de azi!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 2.502 ori
<b>Deblocarea telefonului pentru a opera În alte rețele a devenit ilegală În SUA de azi!</b>Din ciclul "se întâmplă doar în SUA", începând de astăzi a devenit ilegal să îți deblochezi telefonul mobil în State, astfel încât să funcționeze în alte rețele decât în cea în care e blocat. Propunerea de lege a fost făcută cu 3...

Din ciclul "se întâmplă doar în SUA", începând de astăzi a devenit ilegal să îți deblochezi telefonul mobil în State, astfel încât să funcționeze în alte rețele decât în cea în care e blocat. Propunerea de lege a fost făcută cu 3 luni în urmă și adoptată în această săptămână. în 2006 și 2010 atunci când s-a analizat situația operatorilor, Congresul american a aprobat deblocarea handseturilor în alte rețele, dar acum acea hotărâre a picat.

Analizând articolul detaliat al celor de la Android Police descoperim că nu e dracul chiar atât de negru pe cât pare. și asta pentru  că în SUA există câte o versiune specială de telefon pentru fiecare operator. Asta inseamnă că un HTC One X pe Verizon e diferit de cel pe AT&T și un Galaxy S III pe T-Mobile poate fi diferit de cel pe Sprint. în plus, AT&T de exemplu folosește tehnologia GSM, iar Sprint CDMA și un telefon GSM nu merge într-o rețea CDMA și nici un telefon CDMA într-una GSM.

Verizon și Sprint și-ar putea împărți telefoanele, dar nu o fac, iar AT&T și T-Mobile au tehnologii în comun. E vorba aici și de suportul pentru conectivitate în anumite benzi și dacă luați un HTC One X de la AT&T și îl folosiți pe T-Mobile atingeți doar viteze EDGE. Am putea spune că această lege e mai degrabă o măsură în plus de siguranță, de vreme ce operatorii au deja propriile elemente care să îi apere de deblocare. Există și companii mai blânde la acest capitol, ca Verizon care își vinde telefoanele deblocate în roaming global GSM fără probleme.

iPhone-ul se pare că e principala problemă aici, deoarece el suportî numeroase rețele și tehnologii. și totuși operatorii au grijă să îl blocheze în rețelele lor, iar noua lege e mai degrabă adresată posesorilor de iPhone decât de terminale Android, dacă mă întrebați pe mine. Va ajunge oare vreodată și la noi o astfel de măsură?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×