Huawei explică modul în care a ajuns la captura Ultra Slow Motion de 7680 FPS

3.533 ori
<b>Huawei explică modul în care a ajuns la captura Ultra Slow Motion de 7680 FPS</b>Una dintre funcţiile lui Huawei Mate 30 Pro care îl scoate în evidenţă faţa de rivali este cu siguranţă captura Ultra Slow Motion la 7680 FPS. Asta în condiţiile în care alte flagship-uri se mulţumesc cu doar 960 FPS

Una dintre funcţiile lui Huawei Mate 30 Pro care îl scoate în evidenţă faţa de rivali este cu siguranţă captura Ultra Slow Motion la 7680 FPS. Asta în condiţiile în care alte flagship-uri se mulţumesc cu doar 960 FPS. Oficialul Huawei. Bruce Lee (nu e o glumă, chiar aşa îl cheamă) a oferit detalii despre modul în care se realizează această încetinire.

Ei bine, aflăm că telefonul înregistrează doar 0.12 secunde de captură video, care apoi este extinsă la 32 de secunde de clip la 30 FPS. Asta înseamnă că avem 945 de cadre capturate la rezoluţie 720p. Are loc simultan şi procesarea la nivel de ISP (procesorul de semnal de imagine), procesorul principal, GPU şi NPU (unitatea AI). Problema e că reflexele umane nu sunt destul de rapide pentru a alege momentul ideal de captură.

Am văzut în testul de ieri al lui Mrwhosetheboss că el observă că AI-ul completează din mişcări şi obiecte lipsă. Acum aflăm că NPU-ul analizează 1 secundă de video folosind un algoritm AI special, pentru a alege când să înceapă clipul de 0.12 secunde. Efortul e atât de mare la nivel de componente, încât tot acest procedeu mănâncă de unul singur 2 GB RAM.

Practic secretul aici este software-ul, algoritmul şi unitate de procesare neurală (NPU). Cum Google e "tătic" la aceste capitole, mă aştept să pluseze la nivel de Slow Motion din software pe Pixel 4.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×