Huawei Mate 30 Pro se vinde ca orezul cald în China: volum de 70 de milioane de dolari în doar 1 minut

11.009 ori
<b>Huawei Mate 30 Pro se vinde ca orezul cald în China: volum de 70 de milioane de dolari în doar 1 minut</b>Huawei Mate 30 a avut un eveniment de lansare separat în China în această săptămână, iar acolo au început deja vânzările terminalelor din această serie. Se pare că ele merg foarte bine, iar telefoanele din această

Huawei Mate 30 a avut un eveniment de lansare separat în China în această săptămână, iar acolo au început deja vânzările terminalelor din această serie. Se pare că ele merg foarte bine, iar telefoanele din această gamă au vândut de 70.1 milioane de dolari în doar 1 minut de disponibilitate.

Compania producătoare a început să ofere telefoanele prin propriul său magazin Vmall.com începând de joi, 26 septembrie. Trebuie subliniat că telefoanele se vând la preţ mai mic în China, decât în Europa sau în alte regiuni. Iniţial sunt disponibile doar variantele 4G de Mate 30 Pro, care costă cu până la 40% mai puţin decât în Europa. Versiunea 5G va sosi prin noiembrie, conform Huawei.

Mate 30 Pro 4G e deja sold out pe platforma online Vmall şi nici alternativele nu stau mai bine. Alibaba şi al său Tmall şi JD.com abia mai fac faţă cererii. Aceste două magazine nu au oferit totuşi cifre legate de vânzări. Începem să îi invidiem tot mai mult pe chinezi. Azi aflăm că un Mate 30 porneşte de la 513 euro acolo şi i-am invidiat şi pe parcursul verii, când au primit ASUS ROG Phone 2 la doar 500 de dolari (ediţia Tencent).

Revenind la Huawei, am o presimţire că explozia de vânzări pentru Mate 30 Pro nu e datorată doar preţului său, ci şi patriotismului. E telefonul simbol şi stindard pentru „asuprirea” din partea SUA. Nu că asta i-ar afecta pe chinezi, care oricum nu aveau aplicaţiile Google, dar au auzit cu siguranţă la ştiri că "firma lor de casă" e năpăstuită în Vest.

Publicaţiile chineze au început să scrie şi că tot mai multă lume îşi anulează comenzile de iPhone 11 în favoarea lui Mate 30 Pro... Rămâne de văzut dacă şi Europa va primi la fel de bine terminalele noi, deşi problema cu lipsa aplicașiilor Google şi preţurile totuşi mari (în Europa se vor pune taxele de import), dar şi faptul că Huawei P30 Pro încă se ţine bine, pot descuraja cumpărătorii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×