Huawei Mate 30 Pro versus iPhone 11 Pro Max şi Galaxy Note 10+ la marele test foto comparativ; Cine câştigă? (Video)

4.317 ori
<b>Huawei Mate 30 Pro versus iPhone 11 Pro Max şi Galaxy Note 10+ la marele test foto comparativ; Cine câştigă? (Video)</b>Pentru că iPhone 11 Pro a început să ajungă la primii cumpărători vineri, iar Huawei Mate 30 Pro a început să ajungă la revieweri, e momentul să începem să vedem şi comparaţii ale terminalelor. Mrwhosetheboss, unul dintre YouTuberii tech cei mai apreciaţi

Pentru că iPhone 11 Pro a început să ajungă la primii cumpărători vineri, iar Huawei Mate 30 Pro a început să ajungă la revieweri, e momentul să începem să vedem şi comparaţii ale terminalelor. Mrwhosetheboss, unul dintre YouTuberii tech cei mai apreciaţi a realizat o super comparaţie foto şi video între iPhone 11 Pro Max, Huawei Mate 30 Pro şi Samsung Galaxy Note 10+. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

Trebuie spus că dintre aceste modele Samsung Galaxy Note 10+ şi Huawei Mate 30 Pro au camere quad în spate, în vreme ce iPhone-ul vine cu doar 3 camere. Ce îi lipseşte? O cameră Time of Flight, pe care rivalii o au. Totul începe cu un test al filmării cu camera din spate, dar apoi vine și comparația foto. 

Video

Mi s-a părut că Huawei Mate 30 Pro şi şi Galaxy Note 10+ fac vocea cam electronică la captura audio de la filmare, iar iPhone 11 Pro o surprinde mai natural, deşi microfonul nu prea face faţă la vânt.

Huawei Mate 30 Pro versus iPhone 11 Pro Max şi Galaxy Note 10+

Note 10+ pare să prindă la filmare şi cele mai aprinse nuanţe. Tonalitatea pielii YouTuber-ului arată cel mai bine pe iPhone 11 Pro. Toate 3 telefoanele filmează în 4K la 60 FPS, dar iPhone-ul surprinde cele mai naturale culori, în vreme ce Note 10+ şi Mate 30 Pro exagerează cu vivacitatea acestora, pentru spectaculozitate. Calitatea şi claritatea e la fel la toate. Huawei Mate 30 Pro pierde nişte puncte în plus la dynamic range, faţă de ambii rivali.

Slow Motion

Testul de stabilizare este la fel de mulţumitor la toate cele 3 telefoanele, ele obținând fix acelaşi scor de 40 câte de puncte. A fost testată până şi stabilizarea electronică la filmare ultra wide, unde iarăşi toate telefoanele se descurcă la fel. La Slow Motion, Huawei nu are rival, "oprind timpul" cu peste 7000 FPS (nu pot să spun însă că îmi place). Huawei ar trişa un pic, compensând puţin la nivel digital, pentru a nu avea o imagine neclară. Față de filmarea la 960 FPS aici chiar trebuie sa ai grija din ce unghi filmezi și cu ce lumină. 

Foto

Abia acum am ajuns la fotografii! Detaliile la zoom 20X sunt cam la fel, doar că Samsung foloseşte un algoritm special pentru a scăpa de zgomot. Rezultatul e similar pe toate 3 telefoanele. iPhone 11 Pro se descurcă mai bine cu soarele în faţă şi păstrează mai bine culorile la zoom. Captura ultra wide aduce diferenţe ceva mai mari.

Huawei Mate 30 Pro versus iPhone 11 Pro Max şi Galaxy Note 10+

crop

Aici Huawei Mate 30 Pro plusează la culori şi claritate, dar nu prinde cadre la fel de largi ca rivalii Apple şi Samsung. Blurr-ul din captura Portrait/Bokeh este câştigător pe iPhone 11 Pro, decupând mai clar fata subiectului uman faţă de fundal. Nici Samsung şi Huawei nu sunt departe, doar că la crop se vede că nu avem aceeaşi claritatea a feţei.

La captura low light, Huawei Mate 30 Pro se descurca mult mai bine cu cerul, în vreme ce Galaxy Note 10+ face cadre mult mai întunecate decât oricare dintre cei doi rivali. iPhone 11 Pro se ţine bine de tot în ceafa lui Mate 30 Pro, doar că iluminează exagerat imaginea. Huawei domina la low light, prinde si stelele de pe cer si la captura Ultra Wide Low Light nu are rival deloc.

Huawei Mate 30 Pro versus iPhone 11 Pro Max şi Galaxy Note 10+ Low Light Photo

Concluzii

O să vă las să priviţi restul clipului pentru concluzii, dar impresia mea a fost că sunt câteva capitole la care Samsung Galaxy Note 10+ e depăşit de iPhone 11 Pro Max şi Huawei Mate 30 Pro. Bătălia a fost foarte strânsă şi Huawei s-a distanţat în special la zoom şi captura low light. Aşteptăm acum şi părerea lui Supersaf… eventual și DxOMark, sprerăm însă să putem compara și noi telefoanele!

Huawei Mate 30 Pro versus iPhone 11 Pro Max şi Galaxy Note 10+ (comparație segment foto video)

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×