Huawei ia faţa Qualcomm cu un procesor cu modem 5G integrat lansat până la final de an; Vine şi Kirin 985 la toamnă

1.361 ori
<b>Huawei ia faţa Qualcomm cu un procesor cu modem 5G integrat lansat până la final de an; Vine şi Kirin 985 la toamnă</b>Huawei s-ar pregăti să lanseze în 2019 două noi procesoare din seria Kirin, iar unul dintre ele va aduce şi un modem 5G la pachet. Auzisem deja că ar trebui să ne aşteptăm la un Kirin 985 pe Huawei Mate 30 Pro

Huawei s-ar pregăti să lanseze în 2019 două noi procesoare din seria Kirin, iar unul dintre ele va aduce şi un modem 5G la pachet. Auzisem deja că ar trebui să ne aşteptăm la un Kirin 985 pe Huawei Mate 30 Pro, iar acum povestea evoluează. În ultimul an procesoarele Kirin au început să aibă o creştere impresionantă de la performanţă, iar la debut Kirin 970 şi Kirin 980 au concurat cu alternativele Qualcomm sau le-au depăşit.

Acum mişcă şi în zona midrange, prin Kirin 810. Revenind la planurile de viitor, se pare că până la final de an vom vedea un procesor Kirin 985, care va debuta pe Mate 30, iar încă un CPU cu 5G integrat vine tot spre final de an. Kirin 985 va adopta o tehnologie EUV de generaţie nouă, similară probabil cu ce vedem la cipseturile de 7 nm de generaţia a doua (de la Samsung şi Qualcomm).

Cât despre procesorul cu modem 5G integrat în sistem SoC, el va sosi intervalul octombrie-decembrie 2019. Dacă totul merge bine Huawei va lua fața celor de la Qualcomm când vine vorba de lansarea primului procesor cu 5G integrat pe piaţă. Varianta Qualcomm ar sosi de abia în prima jumătate din 2020. Acel nou CPU Kirin s-ar putea regăsi pe o ediţie specială de Huawei Mate 30 5G, care va debuta aproape de perioada sărbătorilor.

Surse din Asia afirmă că Huawei ar avea un target intern de a vinde 10 milioane de telefoane 5G până la final de an. Evident sunt incluse şi modelele Mate 20X 5G aici, care se vând deja în Europa şi în august încep să se vândă şi în China.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×