Huawei îşi poate lua înlocuitorul de Android de la Putin, din Rusia: Aurora/Sailfish OS

1.711 ori
<b>Huawei îşi poate lua înlocuitorul de Android de la Putin, din Rusia: Aurora/Sailfish OS</b>Chiar dacă am tot auzit de sistemul de operare dezvoltat in house de Huawei, chinezii îşi ţin deschisă lista de opţiuni. Astfel, pe lângă HongMeng/Ark OS colaboreaza şi cu ruşii pentru implementarea lui Sailfish Aurora OS

Chiar dacă am tot auzit de sistemul de operare dezvoltat in house de Huawei, chinezii îşi ţin deschisă lista de opţiuni. Astfel, pe lângă HongMeng/Ark OS colaboreaza şi cu ruşii pentru implementarea lui Sailfish Aurora OS pe telefoanele sale. Cum SUA nu pare gata prea curând să scoată Huawei de pe lista neagră, ideea că va rămâne fără Android pare tot clară.

Cele mai noi scăpări şi surse din domeniu indică faptul că Huawei face teste cu Aurora OS de la Rostelecom, cel mai mare operator şi companie telecom din Rusia. Este deţinută de statul rus, bun prieten cu cel chinez şi implicit şi cu Huawei. Nu e prima oară când auzim de Sailfish şi Huawei în acest context.

Iniţial Sailfish era o platformă realizată de finlandezii de la Jolla, pe baza unei distribuţii de Linux. Era inspirat de MeeGo şi Maemo şi era realizat de o echipă de oameni plecaţi de la Nokia şi Intel. Între timp a ajuns să fie cumpărat de ruşi şi implementat pe terminale din Rusia. Huawei ar testa în aceste zile Aurora OS, varianta derivată din Sailfish pe smartphone-uri din ţara lui Putin.

E posibil ca Huawei să aibă o abordare duală şi eventual să ofere Aurora OS pe unele pieţe şi Hongmeng pe altele. Aurora OS a fost realizat de Russian Open Mobile Platform, cu suportul unui oligarh rus, Grigory Berezkin, preluând ideile Sailfish OS. În 2018, 75% din acţiunile sale ajungeau la operatorul Rostelecom.

Sincer să fiu nici nu ştiu la ce vor fi mai refractari vesticii: la un OS din China bănuită de spionaj sau din Rusia, care s-a amestecat în alegerile din SUA...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×