Sistemul de operare Huawei ar putea lovi în iOS şi Android; E deja testat de Xiaomi, Oppo şi Tencent şi e mai rapid decât Android

7.791 ori
<b>Sistemul de operare Huawei ar putea lovi în iOS şi Android; E deja testat de Xiaomi, Oppo şi Tencent şi e mai rapid decât Android</b>Iată o teorie la care nu ne-am gândit: dacă sistemul de operare dezvoltat de Huawei va fi atât de bun încât va fi adoptat şi de alte companii? Dacă prin solidaritate chinezească, acesta ajunge brusc pe un miliard de terminale?

Iată o teorie la care nu ne-am gândit: dacă sistemul de operare dezvoltat de Huawei va fi atât de bun încât va fi adoptat şi de alte companii? Dacă prin solidaritate chinezească, acesta ajunge brusc pe un miliard de terminale? Nu de alta, dar tocmai am aflat de la Forbes că acest OS este deja testat de Xiaomi, Oppo şi gigantul Tencent... Avem detalii mai jos.

Publicaţia chineză Global Times, care e un fel de portavoce a Guvernului chinez a scris că HongMeng OS este deja în teste la producători locali de telefoane şi urmează să fie lansat în următoarele luni. Xiaomi, Oppo şi Vivo l-au pus pe terminalele lor şi au descoperit că ar fi cu până la 60% mai rapid decât Android. Companiile mari din zona tech din China colaborează cu Huawei pentru a grăbi finalizarea platformei, totul pentru a antagoniza SUA.

Mai nou circulă teoria că totul va fi gata pentru debutul lui Huawei Mate 30 la toamnă, iar în cel mai rău caz sistemul de operare ar veni la anul pe Huawei P40. Ne-ar surprinde să vedem rivali Huawei ca Oppo, Vivo sau Xiaomi aliniindu-se atât de rapid la o platformă software realizată de Huawei şi riscând să alieneze pieţele vestice.

Va fi greu în special pentru Xiaomi, care face bani mai mult din software şi servicii, decât din telefoane şi care a muncit mult să ducă MIUI unde e acum. Plus că are o imagine încă bună în Vest. Presiunea şi graba cu care se realizează HongMeng/Ark OS riscă totuşi să aducă probleme, buguri şi soft nesigur sau nefinalizat.

Dacă totul merge bine totuşi, OS-ul rezultat ar putea fi pe atât de multe telefoane încât să depăşească iOS şi să ajungă direct pe locul 2 după Android într-un an să zicem.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×