Huawei lucrează la procesorul mid-range Kirin 710; Rival pentru Snapdragon 710 cu AI la bord

878 ori
<b>Huawei lucrează la procesorul mid-range Kirin 710; Rival pentru Snapdragon 710 cu AI la bord</b>O veste ce sosește chiar la început de săptămână este și aceea că Huawei a început procesul de dezvoltare a unui nou cipset din zona mid-range. Acesta va fi numit Kirin 710 și ni se dezvăluie din start faptul că avem de-a face cu un rival pentru

Chiar la început de săptămână aflăm o veste interesantă, aceea că Huawei lucrează în acest moment la un procesor rival pentru Snapdragon 710, cipset care se va numi HiSilicon Kirin 710 și care va ajunge spre finalul anului pe terminale din zona mid-range precum cele din seria Honor sau Nova.

Deși este numit "rival" pentru SD710, se pare că în realitate noul Kirin 710 nu se va ridica la nivelul de performanță oferit de către Qualcomm în cazul de față, Snapdragon 710 fiind un cipset dezvoltat pe seama procesului de 10nm care oferă un plus la capitolul putere, cât și la eficiență energetică.

Pe de altă parte, Kirin 710 va fi doar un upgrade al modelului Kirin 659, unul pe 12nm care va oferi și capabilități AI grație integrării unei unități de procesare neurală (NPU). Se vorbește și despre posibilitatea ca debutul procesorului să aibă loc odată cu lansarea lui Mate 20 Lite din toamnă.

Până când ne convingem de acest detaliu va trebui să așteptăm anunțarea oficială a noului procesor. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×