Huawei Mate 20 Pro Review (Introducere, Design, Display)

5.325 ori
<b>Huawei Mate 20 Pro Review</b>Am început anul 2018 visând la camere Penta Lens şi oarecum ironizând ideea că am putea trece de cameră duala. La final de 2018 ne-am obişnuit deja cu o pluralitate de senzori, între telefoane cu 4 camere în spate şi handset-uri cu 3 camere în faţă şi 3 î

Introducere

Am început anul 2018 visând la camere Penta Lens şi oarecum ironizând ideea că am putea trece de camera duală. La final de 2018 ne-am obişnuit deja cu o pluralitate de senzori, între telefoane cu 4 camere în spate şi handset-uri cu 3 camere în faţă şi 3 în spate. Startul a fost totuşi dat de Huawei, cu P20 Pro, cel care a adus camera tripla în mainstream.

A dominat topul DxOMark până acum şi o bună perioadă de timp a fost cel mai bun la captura low light foto. Huawei Mate 20 Pro vine în completarea sa, aducând o sumedenie de noutăţi, atât de multe încât am făcut o listă în articolul de unboxing. Unele sunt primite cu strâmbături de nas (slot-ul nano memory), altele cu braţele deschise (încărcarea wireless a altor telefoane şi încărcarea super rapidă).

Mate 20 Pro face parte din cea mai complexă serie de la Huawei, cu un model midrange Mate 20 Lite, un Mate 20 high-mid-range excelent, Mate 20X care ştie până şi să opereze cu stylus şi un model Porsche Design pentru fashion-iste şi portofele largi. Huawei Mate 20 Pro a fost anunţat pe 16 octombrie şi a ajuns la noi la test cu 2 săptămâni în urmă. Costă 999 euro la Orange România şi noi îl testam în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Fascinaţi de coloritul său Twilight am văzut că strălucirea nu e doar de suprafaţă, ci o parte din ea se ascunde şi la interiorul acestui device.

Design Huawei Mate 20 Pro

Pe cât de arătos pe atât de comod

În ziua de azi e greu să mai inovezi la capitolul design de smartphone, iar cea mai uşoară opţiune este să aduci ceva nou la colorit. Huawei începea să facă nişte mutări interesante de anul trecut cu nuanţa Greenery de anul trecut de la Huawei P10. În 2018 au scos artileria rea, cu degradeuri care îşi schimba nuanţa la lumină. Am văzut asta la Huawei P20 Pro şi Honor 10, dar Mate 20 Pro trece la un nou nivel.

Video-review Huawei Mate 20 Pro, secțiunea design

Are 4 nuanţe principale: Twilight, Emerald, Midnight Blue şi Black. Din fericire noi o avem pe cea mai arătoasă la teste, Twilight şi cel mai mare regret pe care îl am e ca o nuanţă aşa frumoasă a avut numele stricat de un film prost cu vampiri. Twilight e de fapt 3 nuanţe în una: negru, mov şi albastru, în degrade şi schimbându-se puţin când le priveşti din unghiuri.

Telefonul este fabricat din sticlă şi metal, cu o ramă metalică prinsă între două panouri 3D din sticlă Gorilla Glass. Telefonul are o diagonală mare de 6.39 inch, dar are o prindere excelentă în mână, fiind îngust şi alungit. Se simte în mâna fix ca un OnePlus 6 aş spune. Nu e alunecos, are aderenta OK şi vine cu certificare IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf. Spatele atrage ceva amprente, dar nu excesiv.

Huawei Mate 20 Pro măsoară 8.6 mm în grosime şi cântăreşte 189 de grame. Ca idee, un Galaxy Note 9 cu aceeaşi diagonală măsoară 8.8 mm în grosime şi cântăreşte 201 grame. E inedit şi acel buton Power roşiatic/roz, iar apropo de butoane ele sunt comode şi au feedback OK. Cumva şi utilizarea cu o singură mână a fost în grafic. Construcţia e premium şi chiar rezistenţă. Acest telefon a călătorit în UK în bagajele mele şi nu în cele mai comode condiţii.

Zero zgârieturi! Ştiu că mulţi au fost descurajaţi de cameră pătrată din spate, dar m-am obişnuit mai uşor cu ea decât cu spatele bombat de Xperia XZ2 de exemplu. Huawei Mate 20 Pro are cu siguranţă cel mai arătos spate de telefon din 2018 şi e printre cele mai comode terminale.

Display Huawei Mate 20 Pro

HDR, rezoluţie generoasă, contrast bun

Huawei Mate 20 Pro este în grafic cu diagonală de 6.39 inch, sub cei 6.5 inch de iPhone XS Max şi aproape de cei 6.4 inch ai lui Galaxy Note 9. E vorba despre un panou AMOLED aici, iar el vine cu suport HDR10 şi DCI-P3. Rezoluţia este de 3120 x 1440 pixeli, dar setarea Default este Full HD+. Avem un aspect raţio de 19.5:9 şi pesemne că noi am nimerit o variantă cu ecran produs de BOE sau Samsung, deoarece nu am văzut problemele găsite pe unele unităţi Mate 20 Pro cu panou LG.

Verificam display-ul lui Huawei Mate 20 Pro cu microscopul

E vorba despre acel afişaj pe verde când ai o imagine gri pe ecran şi e întuneric în cameră, aşa numitul #gluegate. Repet, eu nu am avut probleme cu acest device. Cât despre experienţa mea la vizionarea de filme pe Netflix, am avut un contrast excelent, chiar şi la soarele puternic de toamnă (au fost 30 de grade în noiembrie!). Culorile sunt foarte vii, dar nu la mod exagerat.

Display-ul lui Huawei Mate 20 Pro vazut la microscop

Unghiurile de vizualizare sunt largi şi luminozitatea satisfăcătoare, deşi am văzut şi telefoane mai luminoase, precum noile iPhone-uri. Negrul este adânc şi subliniez şi fluiditatea la 60 FPS în câteva jocuri. Când am pus ecranul sub microscop am descoperit aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 478 LUX. Suficient să fie în liga întâi a flagship-urilor, dar nu în top 10. Depăşeşte Samsung Galaxy S9+, Nokia 7 Plus şi HTC U11.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 102.Huawei Mate 20 Pro478 (LUX)
 • 103.Razer Phone 2478 (LUX)
 • 104.Samsung Galaxy S6475 (LUX)
 • 105.Nokia 8 Sirocco475 (LUX)
 • 106.Sony Xperia XA1472 (LUX)
 • 107.Xiaomi Mi A1472 (LUX)
 • 108.Motorola Moto G7 Plus472 (LUX)
 • 109.Sony Xperia 1472 (LUX)
 • 110.Samsung Galaxy A20e472 (LUX)

Rămâne totuşi sub Huawei P20 Pro, care avea un excelent 629 LUX. Suntem şi mult sub iPhone XS Max şi chiar sub OnePlus 3. Setările sunt foarte generoase şi multe, mai ales dacă sapi printre ele. Avem luminozitate, luminozitate adaptivă, Natural Tone şi reglaje de culoare şi temperatura. Acestea pot fi setat pe Normal sau Vivid. Există şi Eye Comfort dacă vrei să scapi de lumină albastră.

În plus poţi alege nuanţele dorite dintr-o paletă de culori şi mai avem şi reglajele de temperatura a culorii Default/Warm/Cold. Umblăm şi la mărimea itemurilor de pe ecran şi a textului. Smart Resolution este deja o funcţie clasică Huawei, care reglează automat rezoluţia în funcţie de situaţie. Sau puteţi alege manual între HD+, FHD+ şi WQHD+. Lista se încheie cu un Full Screen Mode, Always on Display şi avem şi posibilitatea de a ascunde "bretonul" din software.

Ecran de calitate, dar cu problemele pe unităţile cu LG şi sub luminozitatea lui P20 Pro.

 • 1234
Huawei Mate 20 Pro9,2210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×