Huawei pregăteşte propriul sistem de operare, cunoscut deocamdată drept Kirin OS

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.025 ori
<b>Huawei pregăteşte propriul sistem de operare, cunoscut deocamdată drept Kirin OS</b>Se pare că nu mai este de ajuns pentru Huawei să aibă propriul procesor pe terminalele sale, iar acum doreşte şi să &icirc;şi includă propriul OS pe aceste device-uri. Aparent, firma chineză ar pregăti un aşa numit Kirin OS pentru viitoare...

Se pare că nu mai este de ajuns pentru Huawei să aibă propriul procesor pe terminalele sale, iar acum doreşte şi să îşi includă propriul OS pe aceste device-uri. Aparent, firma chineză ar pregăti un aşa numit Kirin OS pentru viitoare handseturi.

Între timp aflăm că zvonurile despre Seria D de telefoane Huawei au fost nefondate, dar acea serie va fi înlocuită de terminale cu noul OS la bord. Procesorul şi software-ul vor fi produse în strânsă relaţie, mai ales că împart aceeaşi denumire, Kirin. Nu e prima oară când auzim că Huawei ar vrea să realizeze propria platformă mobilă, zvonuri de genul apărând şi în 2012, citate de Reuters chiar.

Ideea era atunci ca Huawei să dobândească independenţa faţă de giganţii din spatele OS-urilor mari, în special firmele americane. Acum când am aflat şi că Huawei se pregăteşte să creeze un handset Nexus, e bizar să îi vedem căutând independenta faţă de Android prin sistemul de operare Kirin. În plus, Emotion UI este una dintre variantele personalizate de Android apreciate pe piaţă, deci nu vedem vreo problemă în colaborarea cu Google.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×