Huawei prezintă Lite OS; sistemul de operare destinat dispozitivelor conectate la internet

Autor:  | Publicat în:  Huawei 813 ori
<b>Huawei prezintă Lite OS; sistemul de operare destinat dispozitivelor conectate la internet</b>&Icirc;n cursul zilei de ieri, chinezii de la Huawei au lansat un nou produs, de această dată unul de tip software. Este vorba despre un sistem de operare denumit Lite OS ce este destinat special acelor dispozitive conectate la internet ca și...

În cursul zilei de ieri, chinezii de la Huawei au lansat un nou produs, de această dată unul de tip software. Este vorba despre un sistem de operare denumit Lite OS ce este destinat special acelor dispozitive conectate la internet ca și automobile, ceasuri inteligente, sau chiar și periuțe de dinți.

Seful departamentului de marketing Huawei, William Xu a declarat faptul că până în 2025 numărul de astfel de produse va ajunge la peste 100 miliarde, categorie ce face parte din conceptul Internet of things, acele gadget-uri ce se pot conecta între ele și face schimb de informații.

După spusele lui William Xu, și periuța de dinți ar putea deveni în viitor un device care să ofere informații despre numărul de utilizări pe parcursul unei zile, sau eficiența acesteia. În loc să dezvolte astfel de produse, Huawei a decis să ofere doar suportul software, modalitate prin care se poate obține totuși profituri destul de mari.

Din câte am aflat, sistemul de operare Lite OS are o mărime de doar 10 Kb. Totodată, Huawei a precizat că prin acest OS nu se încearcă rivalizarea cu Android și iOS, ci să ofere o soluție light care să fie integrată pe orice dispozitiv, indiferent de mărimea acestuia.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×