Huawei si ZTE cuceresc Europa prin preturi exagerat de... mici?!

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.369 ori
<b>Huawei si ZTE cuceresc Europa prin preturi exagerat de... mici?!</b>UE pare a nu asculta plangerile companiei belgiene Option, care nu mai poate face fata concurentei Huawei si ZTE. Producator de echipamente telecom, Option si-a expus problemele in cadrul summitului Europa-Asia de saptamana trecuta, afirmand ca a ajuns de...

UE pare a nu asculta plangerile companiei belgiene Option, care nu mai poate face fata concurentei Huawei si ZTE. Producator de echipamente telecom, Option si-a expus problemele in cadrul summitului Europa-Asia de saptamana trecuta, afirmand ca a ajuns de la o cota de piata de 70% in 2006 la 5% acum.

Motivul acestei scaderi? Faptul ca Huawei vinde modemuri wireless la jumatate din pretul produselor Option. Chiar daca firma belgiana si-a mutat productia in Asia, concurentii au continuat sa scada preturile, iar producatorul telecom nu are sanse de a-si recupera cota de piata. Raspunsul UE la aceasta plangere a fost unul neasteptat: autoritatile nu vor lua masuri, pentru ca nu doresc sa strice "prietenia UE-China".

Intre timp, chinezii au atins o cota de piata la nivel EMEA de peste 30% in 2010, in detrimentul companiilor europene Ericsson, Nokia-Siemens si Alcatel-Lucent. In aceasta vara pentru prima oara in istorie, Europa a depasit SUA la capitolul volum de afaceri pe piata chineza, iar UE nu doreste sa schimbe aceasta performanta, nici macar pentru a favoriza o companie de pe Batranul Continent, ca Option.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×