Produse evoMAG.ro

Huawei si ZTE cuceresc Europa prin preturi exagerat de... mici?!

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.311 ori
<b>Huawei si ZTE cuceresc Europa prin preturi exagerat de... mici?!</b>UE pare a nu asculta plangerile companiei belgiene Option, care nu mai poate face fata concurentei Huawei si ZTE. Producator de echipamente telecom, Option si-a expus problemele in cadrul summitului Europa-Asia de saptamana trecuta, afirmand ca a ajuns de...

UE pare a nu asculta plangerile companiei belgiene Option, care nu mai poate face fata concurentei Huawei si ZTE. Producator de echipamente telecom, Option si-a expus problemele in cadrul summitului Europa-Asia de saptamana trecuta, afirmand ca a ajuns de la o cota de piata de 70% in 2006 la 5% acum.

Motivul acestei scaderi? Faptul ca Huawei vinde modemuri wireless la jumatate din pretul produselor Option. Chiar daca firma belgiana si-a mutat productia in Asia, concurentii au continuat sa scada preturile, iar producatorul telecom nu are sanse de a-si recupera cota de piata. Raspunsul UE la aceasta plangere a fost unul neasteptat: autoritatile nu vor lua masuri, pentru ca nu doresc sa strice "prietenia UE-China".

Intre timp, chinezii au atins o cota de piata la nivel EMEA de peste 30% in 2010, in detrimentul companiilor europene Ericsson, Nokia-Siemens si Alcatel-Lucent. In aceasta vara pentru prima oara in istorie, Europa a depasit SUA la capitolul volum de afaceri pe piata chineza, iar UE nu doreste sa schimbe aceasta performanta, nici macar pentru a favoriza o companie de pe Batranul Continent, ca Option.

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×