Huawei Y5 Lite (2018) este primul telefon cu Android GO al companiei, bazat pe Android 8.1 Oreo

1.133 ori
<b>Huawei Y5 Lite (2018) este primul telefon cu Android GO al companiei, bazat pe Android 8.1 Oreo</b>În această dimineață am aflat că cei de la Huawei pregătesc lansarea primului smartphone din portofoliu cu Android GO, terminal care acum își dezvăluie și denumirea. Se va comercializa drept Huawei Y5 Lite (2018) și pe seama informațiilor

Huawei a confirmat în ultimele ore ca va lansa telefoane Android GO în perioada următoare şi deja avem un astfel de model pe radarul nostru. E vorba despre Huawei Y5 Lite (2018), care a înregistrat o scăpare văzută mai jos.

Huawei Y5 Lite 2018

Balul Android GO a fost deschis de Nokia 1 la MWC 2018, iar de atunci firme ca Alcatel sau ZTE au propus şi ele handset-uri de gen. Acum apare în peisaj Huawei Y5 Lite (2018), primul model Android GO de la Huawei, bazat pe Android 8.1 Oreo. Pentru cei care nu ştiu, Android GO este o versiune lite de Android Oreo, care vine cu variante de Gmail, Maps, Drive, YouTube simplificate, adică ocupând mai puţin spaţiu de stocare şi consumând mai puţine date pentru trafic.

Softul a fost optimizat pentru hardware low end de asemenea. În cazul noului venit de la Huawei, e vorba despre un terminal low end, cu procesor MediaTek MT6737m, acelaşi CPU de pe Nokia 3 şi Allview Viper V3. Rezoluţia este modestă, 854 x 480 pixeli, nu avem suport NFC, iar la bord se află şi două sloturi SIM. Fotografia pe care o vedeţi mai sus provine de la FCC, deci lansarea telefonului e doar o chestiune de ore, maxim zile.

Mă aştept şi la 8 GB stocare, slot microSD, cameră de 8 MP în spate şi 5 sau chiar 2 MP în faţă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×