Iată detalii despre noul standard USB Type C și o experiență hands on cu conectorii dedicați

1.052 ori
<b>Iată detalii despre noul standard USB Type C și o experiență hands on cu conectorii dedicați</b>Cei de la Ars Technica au avut ocazia să se întâlnească cu reprezentanții unei organizații non profit, USB Implementer&#39;s Forum, având și șansa de a realiza un hands on cu noii conectori USB Type-C. Specificația aceasta a fost anunțată în...

Cei de la Ars Technica au avut ocazia să se întâlnească cu reprezentanții unei organizații non profit, USB Implementer's Forum, având și șansa de a realiza un hands on cu noii conectori USB Type-C. Specificația aceasta a fost anunțată în decembrie și finalizata în luna august.

Ea aduce o serie de îmbunătățiri față de precedentele standarduri, pe lângă scăderea mărimii mufei Type-A din ziua de azi. Noul conector este reversibil și are scopul de a funcționa în tandem cu terminale de mici și mari dimensiuni. Type-C este oarecum înrudit cu Lightning de la Apple, doar că este puțin mai mare, cu conector de 8.4 mm pe 2.6 mm, față de 7.7 mm pe 1.7 mm în cazul Lightning.

USB Type C

Type-C vine cu suport pentru super vitezele lui USB 3.1, ceea ce înseamnă transfer de date de 10 Gbps, adică de două ori viteza lui USB 3.0, dar nu încă la nivelul celor 20 Gbps promiși odată cu Thunderbolt 2. USB 3.1 va avea rolul de a aduce tehnologia 4K în mainstream, printre altele. Forumul menționat mai sus a anunțat și specificația USB Power Delivery 2.0, astfel că un conector de nouă generație va oferi alimentare de 100 W și posibilitatea de a redirecționa curentul.

Astfel un telefon va putea alimenta o tabletă și viceversa. Cum vă suna acest nou standard?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×