Qualcomm clarifică ideea de compatibilitate Quick Charge 3.0 în cazul conectorilor USB Type-C

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.112 ori
<b>Qualcomm clarifică ideea de compatibilitate Quick Charge 3.0 în cazul conectorilor USB Type-C</b>Cei care ne-au urmărit cu mare atenţie recenzia lui Xiaomi Mi 5 au observat probabil un aspect foarte interesant: deşi acest model are port USB Type-C, el se încarcă foarte rapid, în doar 1 oră şi 22 de minute. În mod tipic un device cu port USB Type-C..

Cei care ne-au urmărit cu mare atenţie recenzia lui Xiaomi Mi 5 au observat probabil un aspect foarte interesant: deşi acest model are port USB Type-C, el se încarcă foarte rapid, în doar 1 oră şi 22 de minute. În mod tipic un device cu port USB Type-C se încarcă puţin mai greu, în cel mai bun caz în puţin sub 2 ore. Ei bine, azi Qualcomm clarifică ideea de Quick Charge 3.0 via port USB Type-C.

Nevoia de clarificare a venit după ce Benson Leung de la Google şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la combinaţia dintre specificaţia USB Type-C şi Quick Charge 3.0. HTC 10 şi LG G5 vin cu acest combo, datorită procesorului Snapdragon 820, ca şi Xiaomi Mi 5. Qualcomm a clarificat situaţia, afirmând că Quick Charge e creat pentru a funcţiona indiferent de conectorul asociat.

Poate fi implementată această metodă de încărcare şi pe un device cu port USB Type-A, USB micro, USB Type-C şi altele. Producătorii de telefoane care optează pentru această tehnologie trebuie să îşi regleze voltajul pentru a se adapta la specificaţiile standardului USB Type-C. Nu există până acum vreun caz de funcţionare defectuoasă, din câte afirmă Qualcomm.

Nu putem decât să ne întrebăm de ce percepţia generală a publicului e ca un port USB Type C nu suportă de obicei încărcare rapidă, aşa cum am crezut şi noi mult timp. În plus, de ce au fost multe modele cu porturi de genul neglijate la capitolul Quick Charge?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×