Qualcomm clarifică ideea de compatibilitate Quick Charge 3.0 în cazul conectorilor USB Type-C

1.223 ori
<b>Qualcomm clarifică ideea de compatibilitate Quick Charge 3.0 în cazul conectorilor USB Type-C</b>Cei care ne-au urmărit cu mare atenţie recenzia lui Xiaomi Mi 5 au observat probabil un aspect foarte interesant: deşi acest model are port USB Type-C, el se încarcă foarte rapid, în doar 1 oră şi 22 de minute. În mod tipic un device cu port USB Type-C..

Cei care ne-au urmărit cu mare atenţie recenzia lui Xiaomi Mi 5 au observat probabil un aspect foarte interesant: deşi acest model are port USB Type-C, el se încarcă foarte rapid, în doar 1 oră şi 22 de minute. În mod tipic un device cu port USB Type-C se încarcă puţin mai greu, în cel mai bun caz în puţin sub 2 ore. Ei bine, azi Qualcomm clarifică ideea de Quick Charge 3.0 via port USB Type-C.

Nevoia de clarificare a venit după ce Benson Leung de la Google şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la combinaţia dintre specificaţia USB Type-C şi Quick Charge 3.0. HTC 10 şi LG G5 vin cu acest combo, datorită procesorului Snapdragon 820, ca şi Xiaomi Mi 5. Qualcomm a clarificat situaţia, afirmând că Quick Charge e creat pentru a funcţiona indiferent de conectorul asociat.

Poate fi implementată această metodă de încărcare şi pe un device cu port USB Type-A, USB micro, USB Type-C şi altele. Producătorii de telefoane care optează pentru această tehnologie trebuie să îşi regleze voltajul pentru a se adapta la specificaţiile standardului USB Type-C. Nu există până acum vreun caz de funcţionare defectuoasă, din câte afirmă Qualcomm.

Nu putem decât să ne întrebăm de ce percepţia generală a publicului e ca un port USB Type C nu suportă de obicei încărcare rapidă, aşa cum am crezut şi noi mult timp. În plus, de ce au fost multe modele cu porturi de genul neglijate la capitolul Quick Charge?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×