Iată motivele pentru care tastatura lui iPhone X are un mare gol în partea de jos

2.289 ori
<b>Iată motivele pentru care tastatura lui iPhone X are un mare gol în partea de jos</b>Încă de la unboxing-ul lui iPhone X pe care vi l-am prezentat în urmă cu doar câteva zile ați observat faptul că tastatura din iOS are un mare gol în partea de jos a ecranului. Astăzi facem o trecere și printre motivele pentru care se întâmplă

Aţi remarcat probabil în recenzia colegului Alex pentru iPhone X, dar şi în alte materiale despre terminal, că acesta are o tastatură virtuală cu o mare zonă goală jos. Azi aflăm şi care e motivul pentru această decizie, doar una dintre multele realizate în jurul insolitului ecran OLED cu decupaj.

Tastatura iPhone X

Ce îi deranjează pe utilizatorii de iPhone X e că acea porţiune goală de sub tastatură e practic irosită şi e destul de mare. Pe alte modele iPhone nu apare aşa ceva, indiferent de versiunea de iOS. Apple ar fi inclus acea zonă goală pentru a aduce tastatura în sine mai aproape de mijlocul ecranului. Dacă tastatura se afla în zona inferioară a ecranului ar fi fost mai greu să ţii cum trebuie handset-ul pentru a ajunge cu degetele şi a tasta eficient şi rapid. Deci este o chestiune de ergonomie.

În plus riscaţi să scăpaţi telefonul din mână, dacă nu îl ţineaţi cum trebuie şi ştim cu toţii cât de scumpă e sticla din spate. Al doilea motiv al spaţiului lăsat gol este că el face tranziţia între alte iPhone-uri şi iPhone X mai uşoară pentru utilizator. Astfel, o mână formată pe tastatura de iPhone e obişnuită cu "bărbia" şi zona butonului Home, deci degetele au o anumită amplasare după ani şi ani de utilizare iPhone.

Sincer să fiu aş fi plasat măcar alte shortcut-uri în acea zonă, eventual cifre sau simboluri, dar poate odată cu actualizările viitoare vom vedea şi aşa ceva.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×