iPhone X are cel mai bun display din lume potrivit DisplayMate; dar și aici poate apărea efectul burn-in

2.370 ori
<b>iPhone X are cel mai bun display din lume potrivit DisplayMate; dar și aici poate apărea efectul burn-in</b>În aceste zile aflăm o veste inedită, aceea că panoul OLED de pe iPhone X a fost declarat cel mai bun display din lume de pe un smartphone. Decizia a fost luată de entitatea numită DisplayMate și descoperim faptul că ecranul folosit

Displaymate - o entitate care evaluează calitatea display-urilor (un fel de DXO Mark, doar că pentru ecrane) a desemnat OLED-ul de pe iPhone X drept cel mai bun display de pe un smartphone, sărind ușor peste Samsung Galaxy Note 8. Ironia sorții, dacă nu v-ați dat seama până acum, este că display-ul de pe iPhone X e fabricat în totalitate de Samsung, deci, încă nu e clar cui îi aparține premiul.

iPhone X

Cert este că primele 2 locuri în bătălia celui mai bun display de pe un smartphone sunt meritul sud-coreenilor de la Samsung. iPhone X a reușit să iasă în fața lui Galaxy Note 8 după mai multe criterii: 

  • Cea mai mare luminozitate (634 nits)
  • Cea mai mică reflecție (4,5%)
  • Cea mai bună calibrare a culorilor. Cei de la Displaymate menționează că: ”Imaginea oferită de ecranul lui iPhone X este practic identică cu cea dintr-o carte"

Eu deja am reușit să despachetez și să mă joc un pic cu iPhone X și pot spune că într-adevăr, chiar dacă este un ecran OLED, culorile sunt extrem de bine calibrate. Dacă e să aruncăm o privire la  iPhone-urile din trecut, acestea erau considerate drept smartphone-uri cu display-uri excelente anume datorită redării practic ideale a culorilor

Chiar dacă sunt de acord că display-ul de pe iPhone X este fabulos, atitudinea mea față de DisplayMate este exact ca și cea pentru DXO Mark, adică statisticile exacte nu înseamnă neapărat rezultate bune. Spre exemplu, Apple deja se spală pe mâini într-un comunicat oficial, precizând că există o probabilitate ca display-ul de pe X să își piardă din calitate pe parcursul utilizării și chiar să apară pixeli arși. 

După tot scandalul cu display-ul de pe Google Pixel 2XL, se pare că cei din Cupertino sunt precauți, așa că potrivit lor, dacă privești un display OLED dintr-un unghi mai înclinat, poți observa dereglări de culori, nuanțe roșiatice sau albastre, exact cam ce se întâmplă la smartphone-ul de la Google, doar că acolo situația e mult mai gravă. Totodată, în comunicat, Apple ne spune că pot apărea situații când pe ecran să rămână urme de la altă imagine, dacă aceasta a stat afișată prea mult pe ecranul pornit sau pur și simplu, există probabilitatea ca unii pixeli să ardă. 

Drept măsură de precauție, Apple ne îndeamnă să instalăm mereu cele mai noi update-uri (cel mai probabil iOS-ul încearcă într-o oarecare măsură să prevină screen burn-ul), să setăm luminozitatea la regim auto și să nu permitem ca o imagine să stea prea mult pe ecran.

Dacă e să traduc mai direct mesajul celor de la Apple, toate aceste probleme sunt un sacrificiu pentru utilizator, dacă acesta vrea să utilizeze un ecran OLED. Totuși, având în vedere prețul amețitor a unui iPhone X, nu există nici o scuză pentru astfel afirmații. Un smartphone care sare de 1000 euro nu poate să aibă un display pe care apar nuanțe albăstrii, roșiatice, pixeli arși, iar unica explicație să fie “Asta e tehnologia...”

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×