Iată pe ce loc s-a aflat Nokia la capitolul vânzări smartphone pe piața europeană în trimestrul 1 din 2018

4.127 ori
<b>Iată pe ce loc s-a aflat Nokia la capitolul vânzări smartphone pe piața europeană în trimestrul 1 din 2018</b>Un studiu realizat de către firma de research Canalys ne aduce astăzi informații cu privire la topul celor mai mari vânzători de smartphone-uri pe piața europeană. Lista include nume deja celebre, dar și pe cei de la Nokia care au reușit să

HMD Global obține rezultate foarte bune și pe piața smartphone europeană după cum reușim să aflăm astăzi pe seama unui studiu realizat de către Canalys. Această firmă de research ne prezintă topul celor mai mari vânzători de smartphone-uri pe piața europeană în primul trimestru din 2018, top ce îi include și pe cei de la Nokia după cum puteți descoperi în graficul de mai jos.

Canalys

Nokia ocupă locul cu numărul 5 în acest top, având o cotă de piață de 3.5% și reușind să livreze 1.6 milioane de smartphone-uri pe plan european în primele 3 luni ale anului. Această cifră nu este tocmai spectaculoasă dar pentru o firmă precum HMD Global ce a readus brandul Nokia pe piață, este o adevărată realizare ce se datorează telefoanelor cu prețuri accesibile și dotări atractive.

HMD a făcut și o impresie plăcută prin oferirea celui mai recent Android pe majoritatea smartphone-urilor din portofoliu, aspectul suport software fiind tratat cu mare atenție de către finlandezi. Cât despre restul topului, Samsung ocupă prima poziție cu 15.2 milioane smartphone-uri livrare în Europa în T1 din 2018, cifră care totuși scade cu 15.4% față de rezultatele obținute în T1 2017.

Apple ajunge pe 2 cu 10.2 milioane de smartphone-uri livrate, Huawei pe 3 cu un număr de 7.4 milioane de livrări, iar pe 4 îi avem pe cei de la Xiaomi cu o creștere impresionantă de peste 999% potrivit datelor Canalys. Firma de research mai spune și că per total livrările de smartphone-uri din Europa în primul trimestru al anului 2018 s-au depreciat cu 6.3% față de situația din T1 2017.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×