Iată un top 10 al celor mai valoroase companii tech listate la bursa de pe Wall Street și surpriza de pe locul 4

Autor:  | Publicat în:  Statistici 1.421 ori
<b>Iată un top 10 al celor mai valoroase companii tech listate la bursa de pe Wall Street și surpriza de pe locul 4</b>Cu toții știm că bursa de valori de pe Wall Street este locul în care și cea mai mică companie își dorește să ajungă a fi listată odată și-odată, aceasta fiind locația în care sunt încheiate constant tranzacții de acțiuni care astfel...

Cu toții știm că bursa de valori de pe Wall Street este locul în care și cea mai mică companie își dorește să ajungă a fi listată odată și-odată, aceasta fiind locația în care sunt încheiate constant tranzacții de acțiuni care astfel contribuie la acumularea fondurilor necesare finanțării activității economice.

în imaginea de mai sus puteți observa un grafic al celor mai valoroase companii tech ce sunt listate la bursa de pe Wall Street. Printre fruntași îl avem pe nimeni altul decât Apple, companie evaluată la o valoare pe piață de 615 miliarde dolari, următă de către Google - 400 miliarde dolari, și de Microsoft, companie ce este evaluată la suma de 384 miliarde de dolari.

Topul continuă cu un nume nou, și anume Alibaba, celebra platormă e-commerce din China care și-a făcut debutul pe Wall Street în cursul zilei de vineri. Aflați că debutul acestei companii nu a fost deloc unul care să fie trecut cu vederea, Alibaba înregistrând cea mai mare valoare inițială la închiderea bursei.

Astfel, Alibaba a înregistrat o sumă de 29.7 miliarde de dolari în prima sa zi de la debutul pe Wall Street, această sumă fiind cea mai mare de până acum, recordul anterior fiind înregistrat de către Visa în anul 2008, moment în care oferta publică inițială a strâns 17.9 miliarde de dolari.

Cu toate că în primele ore de la listare, acțiunile companiei Alibaba erau valorificate la 68$/per acțiune, valoarea acestora a ajuns la 92.70$ până la sfârșitul zilei, compania fiind evaluată la 228 miliarde de dolari.

Din câte putem remarca, Alibaba este urmată în graficul de mai sus de către Facebook (200 miliarde dolari, IBM (193 miliarde dolari), Oracle (187 miliarde dolari), Samsung (182 miliarde dolari), Intel (173 miliarde dolari) și Amazon cu o valoare pe piață estimată la 150 miliarde de dolari.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×