ICANN voteaza pentru relaxarea legislatiei domeniilor web

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 839 ori
<b>ICANN voteaza pentru relaxarea legislatiei domeniilor web</b>Grupul ce supravegheaza buna functionare si dezvoltarea Internetului, ICANN a votat ieri pentru relaxarea regulilor si convetiilor de numire a site-urilor. Aceasta decizie ar putea da nastere unei "goane dupa aur", similara cu cea din anii '90, cand si-a...

Grupul ce supravegheaza buna functionare si dezvoltarea Internetului, ICANN a votat ieri pentru relaxarea regulilor si convetiilor de numire a site-urilor. Aceasta decizie ar putea da nastere unei "goane dupa aur", similara cu cea din anii '90, cand si-a facut aparitia celebrul .com.

ICANN a votat ieri la Paris in unanimitate pentru permiterea folosirii numelor de domenii ce includ orice combinatie de cifre si litere, inclusiv caractere non-Latine. Aceasta decizie ar putea scadea dramatic popularitatea domeniilor .com sau .org, in favoarea celor mai specializate si usor de retinut, de genul .hotel, .fishing sau .sex. Au existat numeroase cereri pentru domenii ca .kids, .shop sau .nyc, asta in vreme ce in 2007 ICANN a votat impotriva folosirii domeniilor .xxx pentru site-urile destinate adultilor.

Pentru a evita utilizatorii care doresc sa profite de pe urma acestei decizii, ICANN a anuntat ca persoanele care vor dori sa inregistreze o noua extensie vor trebui sa dovedeasca ce motive au pentru a o face. De asemenea, numele cu trademark nu vor putea fi folosite, dar ne asteptam oricum la o frenezie a licitatiilor pentru domenii. Practic orice cuvant din orice limba va putea deveni o extensie, iar cu siguranta cel mai popular domeniu va fi .sex.

De mentionat este faptul ca pretul unui domeniu special ar putea incepe de la 100.000 de dolari, dar taxele nu au fost inca stabilite 100%. Procesul de inregistrare va debuta in primul trimestru al lui 2009.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×