Inca un dual core pentru telefoane high end: Samsung anunta procesorul Cortex A9 de 1 GHz

1.384 ori
<b>Inca un dual core pentru telefoane high end: Samsung anunta procesorul Cortex A9 de 1 GHz</b>Dupa ce si-a lasat amprenta asupra IFA 2010, lansand un tablet si prezentand cateva smartphone-uri atractive, Samsung da din nou lovitura, anuntand un nou procesor dual core. Este vorba despre un CPU bazat pe ARM Cortex A9, care ruleaza la o frecventa de...

Dupa ce si-a lasat amprenta asupra IFA 2010, lansand un tablet si prezentand cateva smartphone-uri atractive, Samsung da din nou lovitura, anuntand un nou procesor dual core. Este vorba despre un CPU bazat pe ARM Cortex A9, care ruleaza la o frecventa de 1 GHz si poarta numele de cod Orion.

Destinat terminalelor mobile, acest CPU va permite producatorilor de smartphone-uri si tableturi sa creasca puterea de calcul a acestora, pastrand consumul de energie redus. Samsung afirma ca Orion isi va gasi loc pe telefoane mobile, netbook-uri si tableturi. Datele oficiale ale acestui CPU includ o tehnologie de productie de 45 nm, doua-core Cortex A9 la 1 GHz cu 32 KB de data cache, 32 KB instruction cache si 1 MB cache L2.

Orion va fi excelent la capitolul multitasking, oferind si suport pentru video playback full HD si captura video la 30 fs, plus gaming 3D. In comparatie cu ultima generatie de procesoare pentru terminale mobile Samsung, Hummingbird, Orion va fi de 5 ori mai performant, afirma surse oficiale. In plus, acest procesor va suporta 2 display-uri pe un terminal si un al treilea cu output via HDMI.

Solutia va fi disponibila pentru clienti din trimestrul 4 al acestui an, iar productia de masa va debuta in prima jumatate a lui 2011.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×