Incarca-ti telefonul prin caldura corpului tau!

1.545 ori
<b>Incarca-ti telefonul prin caldura corpului tau!</b>Stiam deja ca exista anumite companii care cocheteaza cu ideea de a converti surplusul de caldura in energie electrica, dar se pare ca o echipa de cercetatori de la Departamentul de Energetica din cadrul Berkeley National Laboratory si cei ai...

Stiam deja ca exista anumite companii care cocheteaza cu ideea de a converti surplusul de caldura in energie electrica, dar se pare ca o echipa de cercetatori de la Departamentul de Energetica din cadrul Berkeley National Laboratory si cei ai Universitatii din California au reusit acest experiment.

In mod bizar, cercetatorii recunosc ca nu sunt foarte siguri de modul in care isi pot folosi descoperirile, dar anunta faptul ca au reusit sa creasca eficienta conversiei de cel putin 100 de ori. Autorii raportului sugereaza faptul ca orice haina fabricata dintr-un material ce include module termoelectrice ar putea intr-o buna zi alimenta telefoane mobile, prin intermediul caldurii noastre corporale.

Imaginati-va cat de utila devine inventia, in cazul eforturilor considerabile, cand o persoana se incalzeste mai mult decat de obicei. Ca sa nu mai vorbim de zilele toride din Romania, care cu siguranta ar face oamenii sa se incinga destul pentru a incarca o intreaga serie de telefoane Nokia. Ramane de vazut ce aplicatie practica isi va gasi aceasta inventie, desi deocamdata nu ne putem imagina asa ceva.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×