Începe nebunia de la CES 2014! Iată terminalele pe care le așteptăm În Vegas!

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.767 ori
<b>Începe nebunia de la CES 2014! Iată terminalele pe care le așteptăm În Vegas!</b>începând cu data de 7 ianuarie a acestui an și până pe 10 ianuarie, faimosul oraș american Las Vegas va fi invadat de tehnologie, gadgeturi și de jurnaliștii din domeniu. și asta cu ocazia lui CES 2014, care debutează cu primele conferințe...

începând cu data de 7 ianuarie a acestui an și până pe 10 ianuarie, faimosul oraș american Las Vegas va fi invadat de tehnologie, gadgeturi și de jurnaliștii din domeniu. și asta cu ocazia lui CES 2014, care debutează cu primele conferințe pre-CES luni, pe 6 ianuarie. Hai să vedem ce ne-au pregătit marile branduri pentru eveniment.

Samsung se număra printre prezențele importante de la CES, zvonurile afirmând că vor aduce un trio de tablete (sau chiar mai multe modele) în Vegas. Se vehiculează informații despre un Galaxy Note 12.2, cu diagonală de 12.2 inch, mai ales că acest terminal a trecut deja pe la FCC. în plus presa din Coreea vorbește și despre o tabletă Samsung de 10.5 inch cu ecran AMOLED, iar un model Galaxy Tab Pro 8.4 și un Galaxy Tab Pro 10.1 au fost deja depistate pe web.

și asta ca să nu mai vorbim de Galaxy Tab 3 Lite, tableta de 100 de euro sau de Galaxy Note 3 Lite, care e aproape o certitudine. Samsung ne va prezenta și o serie de televizoare de top, probabil cel mai mare model curbat din lume, care să se bată de la egal cu UHDTV-urile LG. ZTE va aduce modelul Grand S II la showul american de tehnologie și probabil și alte smartphone-uri de top, sau chiar tablete. Huawei pregătește telefoane octa core cu procesoare MediaTek, iar tot din zona procesoarelor sunt sigur că vom vedea și prezentări Intel si Qualcomm.

Sony are deja o tradiție ca la CES să anunțe în fiecare an o generație nouă de tablete și smartphone-uri. Anul trecut au debutat Xperia Z și Xperia Tablet Z, iar acum așteptăm urmași pentru ambele terminale, dar și un Smart Watch Sony de generație a treia. și mai interesant mi se pare zvonul care afirmă că Sony lucrează la un headset special cu realitate virtuală în stilul lui Oculus Rift. Personal aș vrea o lansare internațională a așa numitului Sony Xperia Z1 Mini... aka Z1 F aka Z1 S.

ASUS are la rândul său pregătite surprize, printre care și o tabletă dual boot, probabil un Transformer Book Trio 2, telefoane MeMoFone de 4, 5 și 6 inch și posibil și câteva tablete din clasicele game Transformer și MeMoPad. Cu puțin noroc primim și un PadFone și FonePad nou. LG ar putea prezenta un nou telefon flexibil, dar și primul său smartwatch și o tabletă flexibilă. Tot ei pregătesc și un Smart TV cu WebOS, ale cărui prime imagini au ajuns deja pe web. Tot această companie coreeană ne va aduce și o nouă imprimantă portabilă de buzunar, din gama Pocket Photo.

Oppo ne va prezenta probabil modelul Find 7, iar Archos își va face debutul pe piața smartwatch-urilor. Toți analiștii și experții din domeniu afirma că 2014 va fi anul accesoriilor, anul fitnessului și al brațărilor și ceasurilor, cu nu mai puțin de 30 de smartwatch-uri în pregătire la finalul anului trecut.

CES 2014 ne va aduce peste 3200 de expozanți și probabil va depăși recordul de 150.000 de vizitatori atins anul trecut. și Microsoft se va afla la show, iar CEO-ul Yahoo, Marissa Mayer are și o conferință pregătită. Ea își va dezvălui viziunea cu privire la viitorul Yahoo, la servicii, produse și rețele... poate și un telefon Yahoo?

Twitter va avea la rândul său un eveniment dedicat, atunci când CEO-ul sau va lua cuvântul, la o zi după Marissa de la Yahoo și Kazuo Hirai de la Sony. și lista nici măcar nu se încheie aici. Vom vedea imprimante 3D de nouă generație, gadgeturi pentru pasionații de muzică și probabil și accesorii pentru gameri.

Nvidia ne-ar putea oferi un demo pentru viitorul său CPU Tegra, iar Acer și Alcatel vor anunța cu siguranță telefoane cu prețuri accesibile. Lenovo a crescut spectaculos în 2013 și sunt sigur că va prezenta phablet-uri și tablete noi la CES, mai ales că acest din urmă segment a inclus cel puțin o duzină de produse noi lansate doar în a doua jumătate a lui 2013.

Sunt și șanse mici să vedem un device Windows Phone 8 de la Samsung și Sony, doi jucători care s-au ținut departe de acest segment până acum. Cu putin noroc vom mai vedea câteva handset-uri cu Firefox OS, Jolla OS si Tizen OS, sau poate chiar alte platform experimentale.

Mai interesant ar fi un demo de Windows 8.2 și ca în fiecare an la CES va exista și o mega secțiune dedicată sistemelor de divertisment din automobile. Mi se pare interesant că atunci când am făcut research pentru acest editorial nu am găsit nici un zvon solid despre prezența Nokia la CES... Ei au în mod tradițional o prezență activă la MWC și Nokia World, plus că trec printr-un proces de integrare în Microsoft acum și e puțin mai dificil să vină cu o gamă proaspătă de produse.

Sunt sigur că și Google și Motorola vor avea un cuvânt de spus la show și poate că vom vedea în sfârșit o pereche de Google Glass pentru cumpărătorul de rând și poate și o nouă tableta Moto. Voi ce așteptări aveți pentru CES 2014 și ce alte mari nume credeți că ne vor uimi în Vegas?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×