Intel publică rezultatele financiare pentru anul 2014; venituri În valoare de 55.9 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Intel 521 ori
<b>Intel publică rezultatele financiare pentru anul 2014; venituri În valoare de 55.9 miliarde de dolari</b>Cei de la Intel ne-au dezvăluit prin intermediul unui comunicat de presă veniturile înregistrate în anul ce tocmai a trecut. Astfel, aflăm că în 2014 s-a raportat un venit de 55.9 miliarde de dolari, un venit operational de 15.3 miliarde de dolari,...

Cei de la Intel ne-au dezvăluit prin intermediul unui comunicat de presă veniturile înregistrate în anul ce tocmai a trecut. Astfel, aflăm că în 2014 s-a raportat un venit de 55.9 miliarde de dolari, un venit operational de 15.3 miliarde de dolari, și un profit net de 11.7 miliarde de dolari.

De asemenea, este dezvăluit și profitul per acțiune, sumă ce se ridică la valoarea de aproximativ 2.31 dolari. Potrivit raportului public, anul trecut s-au generat 20.4 miliarde de dolari cash din operațiuni, au fost plătite dividende în valoare de 4.4 miliarde de dolari și au fost folosite aproximativ 10.8 miliarde dolari pentru a răscumpăra 332 milioane de acțiuni.

După cum și CEO-ul Intel, Brian Krzanich, a declarat, al 4-lea trimestru din 2014 a reprezentat un final puternic de an, fiind îndeplinite toate obiectivele importante ca și creșterea divizei de centre de date, respectiv creșterea business-ului de PC-uri. Totodată, Intel și-a pus amprenta și în sectorul tabletelor. Pentru 2015 Intel își propune îmbunătățirea profitabilității în segmentul mobil și concentrarea pe viitorul val de computing.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×