Micromax instalează aplicații nedorite pe telefoanele sale, fără permisiunea utilizatorilor, realizează și data mining!

Autor:  | Publicat în:  Micromax 834 ori
<b>Micromax instalează aplicații nedorite pe telefoanele sale, fără permisiunea utilizatorilor, realizează și data mining!</b>După scandalul legat de Xiaomi și faptul că unele dintre telefoanele sale trimiteau date către China, azi și indienii de la Micromax au probleme. Se pare că unele dintre handseturile companiei ar avea aplicații nedorite instalate de la distanță....

După scandalul legat de Xiaomi și faptul că unele dintre telefoanele sale trimiteau date către China, azi și indienii de la Micromax au probleme. Se pare că unele dintre handseturile companiei ar avea aplicații nedorite instalate de la distanță.

în plus, au început să apară și reclame în bară de notificări de pe handseturile Micromax și există dovezi cu privire la data mining pe aceste handseturi. Pe Reddit există utilizatori care s-au trezit peste noapte cu aplicații ca Snapdeal, Newshunt sau Amazon.in instalate pe telefon. Problema e că ele ocupa în jur de 7 sau 8 MB spațiu, ceea ce contează pe un telefon low end cu puțină memorie internă.

Apoi au apărut pe XDA Developers informații că Micromax ar fi înlocuit serviciul firmware OTA Android cu o aplicație third party numită FWupgrade.apk. Ea vine de la firma chineză Adups, care se ocupă cu data mining și advertising pe mobil. Astfel, datele utilizatorilor erau preluate pe telefoanele Micromax și ei primeau și reclame la pachet. Firma indiană nu a răspuns încă acuzațiilor, care sunt foarte grave, dacă sunt reale.

Poate chiar mai grave decât povestea cu Xiaomi!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×