Intel sărbătorește 10 ani de prezență pe piața din România oferindu-ne o privire asupra principalelor realizări

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.592 ori
<b>Intel sărbătorește 10 ani de prezență pe piața din România oferindu-ne o privire asupra principalelor realizări</b>Dacă acum câteva zile aflați că cei de la Allview și-au aniversat cei 10 ani de la debutul brandului pe piață, ieri, pe data de 3 noiembrie am fost invitați pentru a lua parte la o nouă aniversare de 10 ani, de această dată fiind vorba de...

Dacă acum câteva zile aflați că cei de la Allview și-au aniversat cei 10 ani de la debutul brandului pe piață, ieri, pe data de 3 noiembrie am fost invitați pentru a lua parte la o nouă aniversare de 10 ani, de această dată fiind vorba de Intel, eveniment ce a avut loc la hotelul JW Marriot din București.

Astfel, evenimentul a început cu un discurs ținut de către Manuela Ciugudean Toma, PR Manager Intel Europa Centrală și de Est, Bernadette Andrietti, vicepreședinte Vânzări și Marketing, respectiv Monica Pietroșanu, Contry Manager Intel România, persoane din cardul companiei ce ne-au vorbit rând pe rând despre principalele realizări în cei 10 ani de activitate.

Manuela Ciugudean Toma

Aflăm că în anul 2004, Intel deschidea biroul de Vânzări și Marketing la București cu doar 4 angajați, numărul acestora urmând să ajungă la 400 în acesta an. Un an mai târziu, Intel prezenta Centrino, revoluționând astfel conceptul de mobilitate în România. Tot în același an a fost demonstrată tehnologia WIMAX prin care s-a inovat pe domeniul conexiunii broadband wireless pe distanțe lungi.

Bernadette Andrietti

Ajungâng la anul 2006, aflăm că acesta a fost anul în care Intel a donat numeroase echipamente wirelss pentru crearea de hotspot-uri Wi-Fi gratuite în cadrul unităților de învățământ superior din țară, printre acestea numărându-se: Academia de Științe Economice și Universitatea Politehnică din București, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj.

Intel sărbătorește 10 ani de prezență pe piața din România oferindu-ne o privire asupra principalelor realizări

în următorii doi ani, Intel a reușit realizarea unei prime demonstrații a tehnologiei WIMAX de pe un dispozitiv aflat în mișcare, cât și extinderea în Galați prin achiziția subsidiarei locale a companiei Wind River. Totodată în anul 2009 a fost găsit și cel mai vechi laptop funcțional din România, și anume modelul Epson HX-20.

Intel sărbătorește 10 ani de prezență pe piața din România oferindu-ne o privire asupra principalelor realizări

în anul 2010, prima generație a gamei de procesoare Intel Core devine disponibilă în România, urmată în 2011 de către lansarea pe piața locală a unei noi categorii de dispozitive de computing numite Ultrabook-uri. De asemenea, și în anii imediat următori Intel și-a trecut în portofoliu noi realizări, printre acestea numărându-se și inaugurarea Intel Romania Software Development Center.

Intel sărbătorește 10 ani de prezență pe piața din România oferindu-ne o privire asupra principalelor realizări

Pentru a sărbători într-un mod propice toate aceste realizări de-a lungul anilor, imediat după ce conferința de presă a luat sfârșit, în sala destinată evenimentului și-a făcut intrarea și un tort aniversar, moment pe care l-am imortalizat în fotografia de mai sus. La mulți ani Intel!

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×