iOS 10 Developer Preview primeşte o primă experienţă hands on (Video)

1.087 ori
<b>iOS 10 Developer Preview primeşte o primă experienţă hands on (Video)</b>Seara trecută pe scena din cadrul WWDC 2016 a fost prezentat și iOS 10, sistem de operare pe care îl vedem astăzi într-un prim clip hands-on detaliat prin intermediul celor de la PocketNow. Rând pe rând sunt trecute în revistă noile funcții pe care Apple

Ieri la WWDC 2016 Apple a anunţat iOS 10, care a fost pus la dispoziţie sub formă de Developer Preview deja, şi va sosi pentru public la toamnă, în varianta finală. Mai jos avem un hands on cu cel mai nou iOS, realizat de către cei de la Pocketnow.

Şi ei, ca şi Apple insistă că e un update masiv, deşi la prima vedere nu pare astfel. Lockscreenul vine din start cu o noutate, astfel că ecranul telefonului se activează printr-o mişcare de încheietură, cea de a ridica telefonul spre privirea utilizatorului. Tot din lockscreen e acum mai uşor să interacţionăm cu widgeturile şi camera, doar cu simple swipe-uri.

Putem scrie şi mesaje şi da replici la chat tot din lockscreen, fără a fi nevoie să accesăm aplicaţia în varianta standard. Un swipe în dreapta duce la cameră, în mod mai rapid decât până acum. Control Center a fost schimbat la nivel vizual, astfel că toggle-urile activate sunt acum albastre şi nu albe, iar funcţii că AirPlay şi Night Shift sunt mai clar delimitate.

Alertele pot fi anulate din zona de notificări folosind 3D Touch, iar tastatura va oferi acum opţiuni de fraze complete şi sugestii mult mai ample cu ajutorul lui Siri. În clipul hands on vedem şi Photos, acum cu posibilitatea de a grupa pozele după persoane, folosind recunoaştere facială. Există şi funcţia Memories, care organizează pozele după ocazii speciale, precum excursii şi crează şi filmulete-rezumat.

Apple Maps adăugă informaţii extra de trafic şi funcţii pan şi zoom în timpul navigării catre o destinaţie. Datele despre restaurante şi puncte de interes sunt acum mai ample. Vedem şi Apple Music în acţiune, cu categorii clar delimitate şi o nuanţă de roz inedită pentru fonturi şi opţiuni. Apple a făcut mare tam tam şi legat de faptul că vedem versurile melodiilor mai nou.

Apple News a primit un nou look pentru feed, iar Messages e probabil aplicaţia cu cele mai multe update-uri, cu Bubbles, Rich Links, editare foto şi video live, preview live din cameră şi trimiterea de melodii din Apple Music. O ciudăţenie este şi autocomplete-ul cu emoji-uri şi transformarea cuvintelor în emoji. Mai multe detalii găsiţi în clipul de mai jos.

De remarcat și faptul că mesajele din casuța vocala devin acum text prin transcriere de către Siri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×