iOS și Android cresc atât de mult Încât afectează și Wintel și cota de piață Windows

Autor:  | Publicat în:  Studii 1.011 ori
<b>iOS și Android cresc atât de mult Încât afectează și Wintel și cota de piață Windows</b>Dacă vreți o privire de ansamblu asupra ultimilor 30 de ani, când vine vorba vorba de platforme software, graficul de mai jos face cât o mie de cuvinte. Vedem cum au evoluat platformele din 1975 și până astăzi și cum aparent invincibilul Wintel...

Dacă vreți o privire de ansamblu asupra ultimilor 30 de ani, când vine vorba vorba de platforme software, graficul de mai jos face cât o mie de cuvinte. Vedem cum au evoluat platformele din 1975 și până astăzi și cum aparent invincibilul Wintel începe să piardă în fața lui Android și iOS.

în vreme ce Apple vinde cam același procentaj de computere că în anii 80, Microsoft a scăzut de la o cotă de piață de 96% pe zona de computere la 35% în 2012. Se pare că Apple și Android ar afecta WinTel, pe măsură ce asistăm la ascensiunea terminalelor mobile și a procesoarelor ARM. Pentru cei nefamiliarizați cu termenul "Wintel", el reprezintă o combinație de denumiri între Windows și Intel, referindu-se la computerele care folosesc procesoare x86 și rulează Windows. Numele are un mic sens peiorativ, fiind folosit pentru a descrie monopolul de nezdruncinat al ambelor companii, care au dominat feroce piața în anii 90.

Graficul din acest articol este realizat de Mary Meeker, în cadrul unei analize asupra trendurilor Internet pe 2012. în zilele de glorie ale celor de la Microsoft și Intel, când Windows 95 era văzut că un produs genial, companiile dominau piața. în ultimii 5 ani, tot ce știam despre platforme software s-a schimbat, iar iOS și Android au început să înghită masiv din cota de piață Microsoft. și trendul continuă, de aici și orientarea celor de la Microsoft către ARM cu Windows RT, pentru a fi în trend cu evoluția către platforme mobile.

Graficul o spune clar: Windows pierde cota masivă și dacă mai continua în acest ritm, în 2020 ei vor fi un produs de nișă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×