iPhone 3G versus smartphone-urile Windows Mobile

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.506 ori
<b>iPhone 3G versus smartphone-urile Windows Mobile</b>Iata ca a venit momentul sa aflam la ce "nu se pricepe Apple iPhone 3G", in viziunea lui Philip Berne, editor al Infosyncworld.com, care a realizat o paralela intre handsetul produs de Apple si smartphone-urile Windows Mobile. Apple iPhone 3G se vinde ca...

Iata ca a venit momentul sa aflam la ce "nu se pricepe Apple iPhone 3G", in viziunea lui Philip Berne, editor al Infosyncworld.com, care a realizat o paralela intre handsetul produs de Apple si smartphone-urile Windows Mobile.

Apple iPhone 3G se vinde ca painea calda, dar asta nu inseamna ca el este telefonul perfect, ba chiar Apple ar putea lua lectii de la Microsoft, in special la capitolul functii business si productivitate. Vorbim evident despre Windows Mobile si aplicatiile sale, plus mult-asteptatul Google Android, Palm OS, BlackBerry OS si Symbian care incepe sa ia o noua fata. Toate acestea reprezinta motive de ingrijorare pentru producatorii lui iPhone 3G. De ce? Aflati mai jos!

iPhone nu se descurca prea bine la capitolul:

1. Calendare/contacte si productivitate

Stim deja ca smartphone-urile windows Mobile fac din programarea intalnirilor de afaceri o bagatela, permitandu-va chiar sa invitati alte persoane la evenimente importante, si totul cu o metoda de functionare similara cu cea a lui Outlook. Windows Mobile trebuie asociat si cu suita Office Mobile, care ofera numeroase optiuni in ceea ce priveste productivitatea, in special daca doriti sa vizualizati si editati fisiere Word, EXcel sau documente PowerPoint simple. Exista apoi si varianta DocumentsToGo si QuickOffice, daca nu sunteti fanii suitei Office Mobile.

2. Cautarea contactelor si functii similare

Pe un smartphone Windows Mobile veti putea tasta un nume in fereastra "Today", fiind apoi imediat transportat la lista de contacte, care se va face mai specifica pe masura ce tastati tot numele. Nu mai trebuie sa cautati in meniuri sau sa retineti shortcut-uri pentru a arunca o privire asupra agendei telefonice. Cautarea nu se opreste aici, caci pe Palm Treo 800w, spre exemplu, fereastra "Today" permite tot soiul de cautari, fie pe Internet prin Windows Live, fie bazate pe locatie prin GPS sau cu ajutorul punctelor de interes.

3. Suportul pentru tethering in mod modem

Cand faceti o calatorie de afaceri veti uri sa va bazati pe WiFi-ul hotelului in care sunteti cazat, astfel ca veti folosi smartphone-ul dumneavoastra 3G pentru a va conecta la Internet. Nu spunem ca Apple iPhone 3G nu este capabil de o asemenea sarcina, dar am aflat cat de anevoios este procesul dintr-un articol anterior. In schimb, la restul smartphone-urilor totul devine o simpla problema de utilizare a aplicatiei Windows Mobile Internet Sharing. Va trebui doar sa apasati pe tasta "Connect", sa conectati telefonul la laptop si sunteti gata de  navigare pe web.

4. Varietate (a terminalelor)

Un alt avantaj al lui Windows Mobile este faptul ca el se "muleaza" perfect pe numeroase terminale mobile. L-am vazut pe smartphone-uri full QWERTY cu touchscreen-uri, handseturi cu tastaturi QWERTY, dar fara touchscreen si chiar pe telefoane cu clapeta si cu keypad numeric. OS-ul isi face aparitia si pe smartphone-uri fara tastatura fizica, iar in cazul in care credeti ca doar varianta Professional merita atentie, trebuie sa aflati ca Windows Mobile Standard a primit cateva imbunatatiri recent, in special in ce priveste interfata si fereastra "Today".

5. Daca nu-ti place, schimba-l

Un lucru de apreciat la Windows Mobile este faptul ca nu trebuie sa arate ca OS-ul produs de Microsoft, daca utilizatorul nu doreste asta. Exista companii care ascund perfect functiile lui Windows Mobile sub interfate geniale, cum este TouchFLO de pe HTC Touch si noul HTC Touch Diamond. Pana si Sony Ericsson a adoptat OS-ul celor de la Microsoft, astfel ca nu va mai conta numele Windows Mobile odata ce XPERIA X1 va va uimi cu functiile sale.

Si cand va ganditi ca toate acestea sunt posibile cu variatiuni ale lui Windows Mobile 5 sau 6... Viitorul lui Win Mo 7 arata cu siguranta schimbat (in bine), in special in era smartphone-urilor cu touchscreen. Va mai rezista iPhone tentatiei de a primi cu bratele deschise un emulator pentru Windows Mobile?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×