Google Knol, rivalul Wikipedia a fost lansat

1.319 ori
<b>Google Knol, rivalul Wikipedia a fost lansat</b>Dupa o asteptare destul de indelungata, Google a lansat un rival pentru faimoasa enciclopedie open source, Wikipedia, noua initiativa purtand numele de Knol si atragandu-si utilizatorii prin potentialul sau de castig prin Google AdSense. Gigantul...

Dupa o asteptare destul de indelungata, Google a lansat un rival pentru faimoasa enciclopedie open source, Wikipedia, noua initiativa purtand numele de Knol si atragandu-si utilizatorii prin potentialul sau de castig prin Google AdSense. Gigantul motoarelor de cautare ne va permite sa integram reclame in articolele pe care le scriem, asta doar daca suntem surse de incredere.

Autorii articolelor din Knol vor putea integra reclame AdSense in continuturile lor, pentru a genera un profit, spre deosebire de Wikipedia, care nu ofera astfel de beneficii. Google va incerca sa evite cyber-vandalismul si editarea fara sens, problemele principale in cazul Wikipedia printr-un sistem de verificare a utilizatorilor Knol. Oricine poate fi un autor in cadrul acestui serviciu, dar identitatea trebuie verificata, chiar si prin confirmarea numerelor de telefon sau a cartilor de credit.

Knol se diferentiaza de Wikipedia prin faptul ca toate continuturile sale pot fi modificate de catre colaboratori, dar doar prin sugestii si nu prin actiune imediata. Va fi nevoie de aprobarea autorului pentru ca modificarea sa aiba loc, totusi. Exista o aparenta problema cu pastrarea datelor personale prin intermediul lui Knol, chiar si pentru cei care posteaza sub pseudonime. La sectiunea "Terms of Service" veti descoperi faptul ca gigantul motoarelor de cautare poate oferi informatii personale la cererea Guvernului sau in cadrul unor procese legale.

Aflam si ca "informatiile personale colectate de catre Google pot fi stocate si procesate in SUA sau in orice alta tara in care Google activeaza." Presimtim deja aparitia a catorva procese si trebuie sa afirmam ca Wikipedia nu va fi usor de detronat cu un serviciu atat de strict.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×