Jurnal de bord IFA 2015, ziua 4: Ceasurile inteligente iau cu asalt târgul din Berlin, nici publicul nu se lasă mai prejos

Autor:  | Publicat în:  IFA 1.178 ori
<b>Jurnal de bord IFA 2015, ziua 4: Ceasurile inteligente iau cu asalt târgul din Berlin, nici publicul nu se lasă mai prejos</b>Ieri, 4 septembrie, a fost ziua &icirc;n care IFA și-a deschis porțile și pentru public, mai precis pentru acele persoane dispuse să scoată 47 euro din buzunar pentru un bilet ce permitea vizitarea t&acirc;rgului doar pentru o zi, sau 69 euro pentru...

Ieri, 4 septembrie, a fost ziua în care IFA și-a deschis porțile și pentru public, mai precis pentru acele persoane dispuse să scoată 47 euro din buzunar pentru un bilet ce permitea vizitarea târgului doar pentru o zi, sau 69 euro pentru două zile. În mod interesant, organizatorii târgului nu au dus lipsă de curioși.

Totuși, acest lucru a dus la o adevărată îmbulzează totală care bineînțeles a pus celor din presă numai probleme. Și acest lucru mi s-a întâmplat și mie la diferite standuri în care practic nu aveam loc nici măcar să deschid trepiedul, iar gălăgia și sunetul provenit de la o multitudine de boxe mă făceau să cred că ne aflăm mai degrabă într-un bâlci.

Am trecut în cele din urmă peste acești factori și mi-am continuat parcursul printre standurile diverșilor producători aflați la fața locului. Pentru început am revenit la standul Acer unde speram să găsesc telefoanele Predator 6 și Jade Primo, device-uri ce nici măcar nu erau dispuse din câte aveam să descopăr ulterior.

Jurnal de bord IFA 2015, ziua 4: Ceasurile inteligente iau cu asalt târgul din Berlin, nici publicul nu se lasă mai prejos

Lenovo a fost următorul de pe listă, producător ce a adus câteva device-uri interesante în acest an la IFA. Printre modelele afișate se numărau Vibe P1 și Vibe P1m, telefoane ce aduc un slider inedit pentru salvarea energiei stocate de bateriile de 5000, respectiv 4000 mAh. Design-ul lui P1 este totuși mai atractiv comparativ cu cel de-al doilea model.

Pe lângă acesta, l-am văzut preț de câteva minute și pe Lenovo Vibe S1, device cu dotări high-end și corp arătos. Totuși, carcasa spate a acestui model este foarte foarte alunecoasă și glossy, suprafață pe care nici măcar device-urile de securitate nu reușeau să stea fixate.

Axon Elite

Mai apoi am trecut pe la ZTE, stand destul de măricel în care am remarcat două smartphone-uri: Axon Elite și Blade V6. Dacă în cazul primului device avem parte de un design inedit cu inserții de piele pe partea din spate, atunci când îl privim pe Blade V6 ne dăm seama de unde s-au inspirat inginerii ZTE.

Huawei G8

Am ajuns la Huawei câteva minute mai târziu, iar aici l-am comparat pe G8 cu Mate S, telefoane destul de similare din punct de vedere al dimensiunilor și a design-ului. Practic, G8 se vrea a fi o variantă mai de buget a flagship-ului anterior menționat. În cazul comparației dintre cele două modele, cartela Orange cu internet ce ne-a fost oferită a picat tocmai la fix pentru a găsi detaliile de care aveam nevoie.

Huawei Watch

Ceasurile au fost apoi pe listă, show-ul IFA fiind gazda a numeroase astfel de device-uri. Am început cu Huawei Watch, un model foarte elegant cu Android Wear la bord ce sosește în diferite variante cu fel și fel de curele din metal, piele, sau cauciuc. Ce mi-a plăcut în mod special a fost faptul că design-ul de ceas clasic este păstrat.

Moto 360 (2015)

Moto 360 (2015) este un alt model, ceas ce sosește în variante de 42 mm și 46 mm, versiuni destinate publicului feminin, respectiv masculin. Design-ul ceasului nu a suferit mari modificări, dar s-au adus unele inserții elegante. Din păcate acea bandă de la baza ecranului încă se află la posturi, bandă ce deranjează în mod vizual mai mult decât practic.

În cele din urmă a venit rândul ceasurilor Gear S2 Sport și Gear S2 Classic, device-uri care mi-au atras atenția în mod special. Deși ecranul de pe un asemenea device nu este atât de mare ca și în cazul smartwatch-urilor de mai sus, acesta își face treaba de minune. Banda metalică ce ne ajută în navigare este la rândul său o inserție numai bună.

Gear S2

Cât despre sistemul de operare Tizen OS de pe aceste ceasuri, am rămas suprins de numeroasele funcții și aplicații ce pot fi rulate. În comparație, la Android Wear lucrurile par a fi destul de restrânse. Potrivit celor de la standul Samsung, prețul lui Gear S2 Classic ar putea varia între 200-300 lire, un preț nu tocmai accesibil totuși.

După alte câteva minute am vizitat și standul Vonino, locație în care mă aștepta Răzvan Vasile, șeful companiei. Spre surprinderea mea, la fața locului era expus un telefon foarte atractiv atât prin prisma specificațiilor, octa-core și 16 GB spațiu intern de stocare + slot microSD.

Vonino ZUN XO

La stand erau afișate două versiuni, atât modelul pe negru cu spate mat, dar și varianta albă cu spate glossy. Alte dotări pe care Vonino ZUN XO le aduce sunt reprezentate de către o cameră foto principală de 13 megapixeli cu bliț LED, de un senzor frontal de 5 megapixeli și de către sistemul de operare Android 5.1 Lollipop.

Prețul acestui device va fi de aproximativ 200 euro, iar ținând cont de parteneriatul Vonino cu cei de la Orange, ne putem aștepta ca acesta să ajungă și în portofoliul operatorului în cauză. Vonino a fost ultima mea oprire pe ziua de ieri, zi în care am constatat faptul că Asus nu avea un stand în cadrul IFA, ci într-o altă locație.

De asemenea, nici HTC nu s-a afișat la IFA impunător, ci cu un mic stand în care erau dispuse telefoane anterior anunțate pe piață. Astăzi urmează să văd device-urile QuickMobile de care vă vorbeam chiar ieri, produse foarte interesante de altfel. Tot azi voi căuta device-uri care mai de care mai inedite și revein cu informații.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×