Kantar publică statisticile oficiale legate de cotele de piaţă ale platformelor mobile în toamna lui 2016: Android domină la nivel global, iOS domină în Japonia

1.370 ori
<b>Kantar publică statisticile oficiale legate de cotele de piaţă ale platformelor mobile în toamna lui 2016: Android domină la nivel global, iOS domină în Japonia</b>După ce am aflat cum s-au prezentat versiunile iOS și Android în luna decembrie ca procent de instalare pe dispozitive, iată că astăzi vine și raportul celor de la Kantar care ne oferă o privire asupra dominației Android și a zonelor în care iOS face lege

Compania de studii de piaţă Kantar a publicat statisticile oficiale legate de cotele de piaţă ale smartphone-urilor pentru toamnă anului trecut. Accentul se pune pe cota platformelor mobile, delimitând Android, de iOS, BlackBerry, Windows şi altele.

Kantar

Se pare că iOS şi Android au câştigat cotă de piaţă în zona celor 5 mari naţiuni din Europa, pe fondul picajului lui Windows. iOS a stat cel mai bine în Marea Britanie, cu o creştere de 9.1% toamna trecută, faţă de perioada echivalentă din 2015. Windows/Windows Phone continuă să pice, având în Marea Britanie spre exemplu o cotă de 2.1% în noiembrie 2016, faţă de 9.1% în noiembrie 2015.

Kantar-Noiembrie

Un aspect interesant e piaţa din SUA, unde Android a continuat să pice, înregistrând a şasea perioadă consecutivă de declin şi ajungând la cota de 55.3%, în scădere de la 60.4% cu un an înainte. Între timp în zona urbană a Chinei, iOS a picat la 19.9% de la 25.3%, iar Android a crescut cu aproape 7%. Ca o menţiune secundară, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, dar şi modelele iPhone 6s au fost cele mai populare terminale din SUA la începutul sărbătorilor de iarnă, cu o cota de 31.3%.

Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge au avut o cota de 28.9%. Nici telefoanele Google Pixel nu au stat rău, reprezentând 1.3% din totalul vânzărilor în cele 3 luni ale toamnei lui 2016 în SUA. Japonia rămâne în continuare o ţară atipică, unde iOS a crescut la 57% cota de piaţă, de la 53.7% cu un an în urmă, în vreme ce Android a scăzut de la 44.7% la 42.3%.

Aştept cu nerăbdare să văd şi cifrele pentru perioada sărbătorilor de iarnă, cu accent pe decembrie, pentru că atunci lupta a fost cot la cot pentru Android şi iOS.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×