La cât se ridică achiziția unui computer performant pentru editare video? Aflăm răspunsul în rândurile de mai jos

2.373 ori
<b>La cât se ridică achiziția unui computer performant pentru editare video? Aflăm răspunsul în rândurile de mai jos</b>E drept că noi, aici la Mobilissimo, scriem &icirc;n special despre telefoane, tablete, dar mai nou și despre portabile. Totuși, există și unele momente &icirc;n care ne lovim de situații mai speciale și suntem nevoiți să ne informăm și legat...

E drept că noi, aici la Mobilissimo, scriem în special despre telefoane, tablete, dar mai nou și despre purtabile. Totuși, există și unele momente în care ne lovim de situații mai speciale și suntem nevoiți să ne informăm și legat de dispozitive mai mari, sau de componentele acestora ce ajung pe piață.

Pentru ca recenziile făcute de noi să poată fi urcate și editate cât mai profesional pe YouTube, avem nevoie în primul rând de un computer configurat pentru un astfel de task. Astfel, ne-am hotărât ca astăzi să abordăm o temă destul de esențială în acest domeniu, și anume cumpărarea unui PC pentru editare video de pe eMAG, componentă cu componentă.

Am ales acest magazin tocmai pentru oferta diversificată de produse pe care o găsim și pentru faptul că eMAG aduce constant cele mai noi componente în portofoliu, modalitate prin care ne este mai ușor să comandăm totul dintr-un singur loc. Punem la socoteală totodată și garanția oferită pentru aceste produse.

Cu toții știm că performanța componentelor din PC-ul nostru este cea care ajută la un proces mult mai rapid de convertire sau exportare a unui clip video generos în mărime. Ceea ce dorim este să construim PC-ul perfect, sau aproape perfect pentru editare video, unul care va putea rezolva printre altele și randări de clipuri video 4K, toate într-un interval cât mai scurt de timp.

Pentru construirea acestui PC ne vom folosi de informațiile obținute de pe eMAG.ro, mai exact de secțiunea PC și periferice. Am decis să alegem acest magazin online ca urmare a popularității și profesionalismului de care dă dovadă compania, lucru dezvăluit recent și de către cele 10.000.000 de comenzi înregistrate încă de la deschiderea sa în 2001.

Este nevoie și de siguranță când vine vorba de produse a căror preț poate depăși lejer 1500, sau chiar 2000 euro, iar eMAG ne aduce garanție, cât și posibilitatea de returnare/schimbare a acelor componente ce nu funcționează așa cum trebuie. După cum știm, eMAG oferă schimbarea sau returnarea oricărui produs în maxim 30 de zile de la achiziție, fără a fi nevoie de o explicație specială la aplicarea pentru retur.

Nu în ultimul rând, atunci când vine vorba de tehnologie, prin intermediul magazinului eMAG vom regăsi cu siguranță ultimele noutăți, nu doar în privința telefoanelor mobile, ci și în cadrul categoriei IT&C unde avem parte de o multitudine de produse ca și: componente PC, periferice, imprimante, sau produse software destinate utilizării pe PC.

Dar hai să trecem la hardware, și desigur prezentat componentele ce în opinia noastră merită toți banii cheltuiți. Pentru ca noul nostru PC să treacă cu brio toate task-urile, avem nevoie în primul rând de un procesor puternic ca și Intel Core i7-5930K, chip lansat în trimestrul 3 a anului trecut.

Acest model fabricat pe 22nm aduce 6 nuclee tactate la 3.5 GHz, cu posibilitatea de boost de până la 3.7 GHz, socket-ul său fiind unul de tip 2011-v3. Avem parte de un mod de operare pe 64-bit, cât și o putere termică de 140W. Prețul modelului în cauză este pe eMAG de 3.069 lei.

Pentru a păstra o temperatură scăzută a computer-ului nostru, vom avea nevoie și de un cooler pentru CPU de top, motiv pentru care am ales modelul Thermaltake Water 3.0 Extreme S, un dispozitiv ce funcționează la o viteză de rotație de 1000 - 2000 rpm, și care oferă un flux de aer de 99 CFM, respectiv două ventilatoare de 120 mm. Nivelul de zgomot produs de către acest cooler este de 20 dB. Costul achiziției sale se ridică la 549 lei.

Placa de bază este un alt element important din viitorul nostru PC. Am decis să alegem un model Asus X99-Deluxe ATX LGA2011-3. Ni se oferă un număr de 8 sloturi RAM DDR4 de până la 65536 MB, un slot PCI Express, 2 porturi USB 2.0, 10 porturi de tip USB 3.0, cât și o interfață WiFi cu viteze de până la 1300 Mb/s. eMAG vinde acest produs pentru suma de 1.949 lei.

Ca totul să funcționeze fără probleme, avem nevoie de o cantitate generoasă de memorie RAM, la acest capitol optând pentru 4 chip-uri de memorie Kingston x 4 GB, module ce rulează la 2400 Mhz și oferă o latență CL15. Patru astfel de module ne vor costa 1019 lei

Desigur se pune problema și spațiului de stocare, iar un SSD de 480 GB ca și Intel 530 Series este de ajuns. Acest model ne promite o rată de transfer la citire de 540 MB/s și o rată de transfer la scriere de 490 MB/s. Un astfel de SSD ne va costa 1.299 lei.

Avem nevoie de o placă video la fel de puternică ca și restul componentelor, Gigabyte GeForce 980 (4 GB) fiind de departe cea mai potrivită din oferta eMAG. Prețul afișat pentru acest model este de 3.099 lei.

Sursa pentru care am optat este un dispozitiv modul Seasonic G-750 SSR-750RM de 750W, produs ce ne va costa 664 lei. Pentru ca toate să fie aduse laolată este necesară o carcasă Full Tower ca și Fractal Design Define XL R2 (799 lei). Alegerea acesteia ține strict de gusturile fiecăruia, și astfel prețurile pot varia. Nu în ultimul rând, este nevoie de o licență Windows 8.1 a cărei achiziție se ridică la aproximativ 519 lei.

Costul total al componentelor de pe lista noastră este de 12.966 lei, o sumă cu adevărat mare, dar care ne promite performanțe de top atunci când vine vorba de editare video. Totuși, în cazurile în care dorim să așteptăm pentru o eventuală ieftinere a acestor produse, putem apela la un tool interesant oferit de eMAG, și anume - adăugarea la favorite.

Practic, vom putea face o listă de cumpărături și urmări când una, sau alta dintre componentele alese beneficiază de prețuri speciale, modalitate prin care se poate economisi chiar și 10-15% din prețul achiziției totale. Cum eMAG aduce săptămânal reduceri, șansele de a obține un produs dorit la un preț mai bun sunt destul de mari în cazul în care dăm dovadă și de răbdare.

Având în vedere bugetul pentru această achiziție, configurația de față ni se pare una ideală. Voi ce ne-ați recomanda ca eventuale alternative în cazul componentelor? Eventual experiențe personale cu acestea?

Cum am precizat și la începutul acestui material, acest PC construit din componente nu este unul pentru gaming, ci unul pentru editare foto și video în special. Ca o ultimă întrebare de final, voi când ați făcut ultima achiziție de pe eMAG.ro, și ce anume ați cumpărat?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×