Cât de mare este compania sud-coreeană Samsung? Poate fi afectată decisiv de eșecul în vînzări al unui singur telefon?

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.849 ori
<b>Cât de mare este compania sud-coreeană Samsung? Poate fi afectată decisiv de eșecul în vînzări al unui singur telefon?</b>Cu toate că știrile din ultimul timp ce &icirc;i vizează pe cei de la Samsung fac referire mai ales la smartphone-urile produse de aceștia, Samsung &icirc;nseamnă mult mai mult dec&acirc;t o simplă afacere cu telefoane. Sud-coreenii activează...

Cu toate că știrile din ultimul timp ce îi vizează pe cei de la Samsung fac referire mai ales la smartphone-urile produse de aceștia, Samsung înseamnă mult mai mult decât o simplă afacere cu telefoane. Sud-coreenii activează în numeroase domenii ca și electronice, servicii medicale, servicii financiare, și chiar și fabricarea de nave maritime.

Samsung nu se rezumă doar la electronice, acest conglomerat fiind format din nici mai mult, nici mai puțin de 80 companii la nivel global. Pentru a afla cât de mare este compania Samsung, ne-am decis ca astăzi să vă prezentăm pe larg cu ce se ocupă aceasta, detalii pe care le vom afla în rândurile de mai jos.

Prin intermediul unui clip video foarte bine pus la punct de către contul de YouTube ColdfusTion, avem ocazia să vedem și câteva imagini reprezentative ce definesc Samsung. Dacă v-ați întrebat vreodată cât de mare este Samsung, ei bine, aflați că Samsung nu este nici pe departe o companie de talia rivalilor săi din domeniul mobile.

Chip-uri Samsung

Unul dintre primele lucruri ce trebuie să aflați, e că Samsung este încă din 1993 cel mai mare producători de chip-uri de memorie și procesoare din lume, acestea fiind regăsite chiar și pe primul iPhone lansat pe piață în 2007. De asemenea, afacerea Samsung cu panouri AMOLED reprezintă la această oră 98% din piață.

Un alt lucru ce ne dezvăluie mărimea companiei Samsung, este numărul de angajați ce se ridică la cifra de 489.000. Acest număr reprezintă mai mult decât totalul angajaților Apple, Microsoft și Google la un loc. De asemenea, și veniturile ne pot da o idee despre cine este Samsung pe piață.

Samsung

În 2014, Samsung a înregistrat venituri în valoare totală de 305 miliarde de dolari, în timp ce rivalii săi Google și Apple, au obținut venituri de 66 miliarde dolari, respectiv 183 miliarde dolari.

După cum am precizat și mai sus, afacerea Samsung este compusă din aproximativ 80 companii la nivel global, firme independente ce împart aceeași filosofie. Avem astfel companii ce activează în domeniul construcțiilor, în cel dezvoltator de utilaje grele, în finanțe, și chiar și în industria auto.

Cât de mare este compania sud-coreeană Samsung? Poate fi afectată decisiv de eșecul în vînzări al unui singur telefon?

Și măreția Samsung nu se oprește aici, compania fiind recunoscută ca cea din spatele construirii unor clădiri zgârie-nori ca și Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume a cărei înălțimi se ridică la 829.8 metri. De asemenea, Samsung construiește și echipamente militare, tancuri (K9 Thunder) și dispozitive de supraveghere video.

Alte domenii în care sud-coreenii activează sunt reprezentate de către departamentul militar Techwin ce produce tancuri după cum am menționat mai sus, roboți, cât și motoare pentru avioane. Așadar, din ce am putut afla urmărind acest video, cât și citi informațiile de mai sus, Samsung nu se rezumă doar la telefoane, televizoare și echipamente electronice, compania activând în mai toate domeniile de pe piață.

Samsung construieste arme

Ce avem de învățat din aceste informații este că veniturile companiei Samsung nu stau doar într-un singur telefon, ca și proaspătul lansat Galaxy S6, ci în milioane de produse comercializate la nivel global. Astfel, cu toate că Samsung poate nu vinde atât de multe flagship-uri S6 la ora actuală, deși ultimele informații contrazic acest lucru, asta nu înseamnă că sunt motive de îngrijorare pentru companie.

Nu același lucru se poate spune și despre companii rivale ca și HTC, un producător ce în afară de afacerea cu smartphone-uri, nu mai dispune de alte departamente la fel de importante pe piață. Iată că Samsung, firma cu 40 angajați care în 1938 vindea pește către populația sud-coreeană, ajunge acum compania ce este pregătită să cucerească lumea.

Mulțumim lui Master_B pentru pont!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×