Lansarea reţelelor 5G din China va creşte cererea de soluţii de securitate cibernetică dedicate; Jucătorul Qihoo 360 s-a poziţionat pe nişă

763 ori
<b>Lansarea reţelelor 5G din China va creşte cererea de soluţii de securitate cibernetică dedicate; Jucătorul Qihoo 360 s-a poziţionat pe nişă</b>Tot mai multe startup-uri din China se balonează şi ajung giganţi IT peste noapte, iar o nişă care aşteaptă să fie umplută este cea a securităţii cibernetice. Azi aflăm de compania Qihoo 360 Technology, care pariază pe securitatea

Tot mai multe startup-uri din China se balonează şi ajung giganţi IT peste noapte, iar o nişă care aşteaptă să fie umplută este cea a securităţii cibernetice. Azi aflăm de compania Qihoo 360 Technology, care pariază pe securitatea cibernetică sporită pe fondul lansării reţelelor 5G.

Cofondatorul companiei, Zhou Hongyi a declarat că se aşteaptă că lansarea de servicii 5G şi extinderea Internetului industrial să ofere extra oportunităţi firmei sale. Toată interconectarea viitorului da naştere şi la noi vulnerabilităţi, practic. Apar bug-uri, breşe de securitate şi cerere mai mare de antiviruşi, soluţii anti malware, firewall şi altele de gen.

5G-ul va fi o revoluţie mai mare decât 4G, pentru că va fi scheletul pe care se vor construi infrastructuri uriaşe ale oraşelor inteligente, caselor inteligente, reţele care conectează automobile, AI şi soluţii de cloud computing. Trebuie să recunosc că e prima oară când aud de "Internetul industrial", dar înţeleg conceptul ca un soi de nouă utilitate publică, la fel de vitală precum cele pe care le avem deja.

China se află acum în plină lansare de servicii 5G, principalii săi 3 operatori pregătind lansări de gen şi având deja telefoane 5G în ofertă. China are cea mai mare populaţie conectată la Internet de pe glob, 854 de milioane de oameni (studiu publicat pe 30 iunie) şi are nevoie de soluţii dedicate de protecţie. Piaţa de securitate cibernetică ar ajunge la 17.9 miliarde de dolari până în 2023, mult peste cele 7.3 miliarde din acest an.

Qihoo 360 va avea şi proiecte enterprise şi cu guvernul, deşi la bază compania fondată în 2005 se axa pe servicii de securitate oferite consumatorilor de rând. Aflăm şi că tehnologia 5G va stimula o creştere în valoare de 500 de miliarde de dolari în China în zona tech în următorii 5 ani. Aşteptaţi-vă să mai auziţi acest nume, Qihoo 360, mai ales că firma vrea să se şi extindă internaţional.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×