Lenovo lucrează la un sistem numit "Lenovo One" care combină Android şi Windows într-o singură platformă

845 ori
<b>Lenovo lucrează la un sistem numit "Lenovo One" care combină Android şi Windows într-o singură platformă</b>Se pare că Huawei nu e singura companie chineză care vrea să revoluţioneze sistemele de operare de pe terminale mobile. Mai nou Lenovo are un proiect prin care vrea să combine Windows şi Android într-o singură platformă. Se numeşte "Lenovo One".

Se pare că Huawei nu e singura companie chineză care vrea să revoluţioneze sistemele de operare de pe terminale mobile. Mai nou Lenovo are un proiect prin care vrea să combine Windows şi Android într-o singură platformă. Se numeşte "Lenovo One".

Conform unui oficial Lenovo, Lenovo One va combina atributele care fac din Android un OS ideal pentru interacţiunea tactilă pe smartphone cu cele ale lui Windows care îl fac ideal pentru munca pe laptopuri. Încă nu e foarte clar ce vrea Lenovo să facă cu acest proiect. Se pare că sistemul a fost gândit pentru smartphone-urile din epoca 5G. Personal acest tip de versatilitate îmi sună a alternativă la Samsung DeX sau poate la un ASUS PadFone sau alt hibrid de tabletă cu telefon şi eventual laptop.

Din moment ce ne gândim la telefoane 5G, trebuie să începem să ne gândim şi la tablete şi laptopuri 5G. Lenovo One vrea să rupă bariera interconectării unui terminal Windows cu unul Android. Vrea să sincronizeze totul foarte uşor şi să proiecteze ce avem pe ecranul de mobil imediat pe laptop, cu o apăsare de buton. Şi aici văd ceva inspiraţie de la Galaxy Note 10 şi a sa funcţie de Link to Windows.

Lenovo One suportă şi transferuri de fişiere între Windows şi Android la viteze mari şi a fost testat cu succes pe Lenovo Z6 Pro 5G şi laptopul ThinkPad X1 Carbon. Încă nu ştim când va fi inaugurată soluţia, dar cred că abia la MWC 2020 vedem ceva de gen.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×