Felul în care arată EMUI 10 ar putea fi un preview pentru interfaţa finală a lui Harmony OS

5.018 ori
<b>Felul în care arată EMUI 10 ar putea fi un preview pentru interfaţa finală a lui Harmony OS</b>Huawei trece prin momente dificile, având în vedere că pregăteşte lansarea unui flagship Mate 30 Pro care ar putea veni cu un Android lipsit de aplicaţii Google. Între timp a creat deja un EMUI 10 aplicat peste Android 10 şi aparent ar trebui să privim..

Huawei trece prin momente dificile, având în vedere că pregăteşte lansarea unui flagship Mate 30 Pro care ar putea veni cu un Android lipsit de aplicaţii Google. Între timp a creat deja un EMUI 10 aplicat peste Android 10 şi aparent ar trebui să privim interfaţa sa cu mai mare atenţie, pentru că ascunde indicii legate despre Harmony OS.

EMUI 10 şi Harmony OS erau prezentate la început de august într-o conferinţă din China. Pe atunci aflam despre micro kernel şi faptul că Harmony OS va sosi într-o variantă viabilă în 2020, rulând pe orice, de la servere la ceasuri, maşini şi telefoane. EMUI 10 este totuşi o etapă importantă, iar cei de la DigiTaltrends avansează o teorie curajoasă şi anume că EMUI 10 şi Harmony OS au aceeaşi rădăcină şi baza de dezvoltare.

Ar trebui să ne aşteptăm ca Harmony OS să arate ca EMUI 10, 11 sau viitoarele versiuni

Harmony OS nu are încă o identitate vizuală, un stil, iar pe viitor ar putea să îl adopte pe cel de la EMUI. Dacă până acum Emotion UI s-a axat pe funcţii de gaming ca GPU Turbo şi pe scăderea degradării de performanţă odată cu trecerea timpului (lucru specific Android), ei bine EMUI 10 e mai ambiţios. Aduce un nou UX şi o regândire a conceptului de performanţă.

Prezentarea făcută în culise pentru DigitalTrends i-a dus pe aceştia să creadă că EMUI 10 şi HarmonyOS au aceeaşi viziune în spate. EMUI 10 poate ajunge pe maşini, ceasuri, tablete şi telefoane, are un sistem nou de securitate, iar dezvoltatorii care realizează aplicaţii pentru el le pot face să ruleze pe orice device. Asta se promite şi la HarmonyOS.

Video demo EMUI 10 (beta)

Totuşi Emotion UI 10 e construit plecând de la Android, de la acel miez pe bază de Linux şi clasicul kernel. Harmony OS are o arhitectură "decuplată", cu aproximativ 1000 de module interne cu tag-uri speciale dedicate hardware-ului nou pe care va fi instalat. Sistemele auto au tag-uri şi cerinţe diferite decât televizoarele, iar Harmony OS îşi dă seama singur pe ce platformă hardware rulează.

Folosind acele tag-uri, Harmony OS poate genera interfaţa necesară. EMUI 10 înseamnă şi Dark Mode, un design în stil "revistă", cu mai mult spaţiu alb, mai puţină informaţie pe ecran şi o interconectare mai bună între terminale. Concluzia? Ar trebui să ne aşteptăm ca Harmony OS să arate ca EMUI 10, 11 sau viitoarele versiuni, ceea ce riscă o ruptură şi mai mare faţă de Google şi al său Android.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×