SUA și China au făcut un prim pas spre rezolvarea diferendelor comerciale dintre cele două state; Nu avem informații legat de ce se va întâmpla cu Huawei

650 ori
<b>SUA și China au făcut un prim pas spre rezolvarea diferendelor comerciale dintre cele două state; Nu avem informații legat de ce se va întâmpla cu Huawei</b>Aşa cum ne aşteptam, China şi SUA au făcut un prim pas spre rezolvarea diferendelor comerciale, după discuţiile de la cel mai nou summit. Beijing-ul şi Washington-ul vor mai relaxa din restricţiile şi tarifele extra

Aşa cum ne aşteptam, China şi SUA au făcut un prim pas spre rezolvarea diferendelor comerciale, după discuţiile de la cel mai nou summit. Beijing-ul şi Washington-ul vor mai relaxa din restricţiile şi tarifele extra impuse pe durata războiului comercial. Nu au fost totuşi oferite detalii despre situaţia celor de la Huawei. Aflaţi informaţii despre acest nou pas mai jos.

Trebuie subliniat că SUA şi China au ajuns la o înţelegere în principiu pentru a înlătura unele dintre tarifele extra impuse anumitor produse realizate în China. Reprezentanţii Beijing-ului au făcut aluzie la un armistiţiu, care ar putea fi semnat de Donald Trump în următoarele săptămâni, alături de preşedintele chinez, Xi Jinping. Înlăturarea tarifelor suplimentare va aduce la stabilizarea pieţei internaţionale, conform experților.

Această stabilizare se va face treptat şi nu brusc, deci întreaga poveste s-ar putea tărăgăna mult. Deja au trecut săptămâni, dacă nu luni de când Trump declara că e deschis la discuţii şi că totul se va termina cu bine. Dacă totul mergea înainte cum era plănuit, SUA ar fi început să taxeze produsele chinezeşti extra de pe 15 decembrie 2019. Taxele noi acopereau bunuri în valoare de 156 de miliarde de dolari.

A se remarca faptul că sunt incluse aici şi telefoane, laptopuri şi jucării spre exemplu. Ştiu că o primă rundă de taxe extra debutase cu o lună în urmă, săltând preţul AirPods-urilor produse în China. Apple a reuşit totuşi să îl convingă pe Trump ca decizia să nu afecteze şi preţul iPhone-urilor şi să nu le taxeze suplimentar. China reacţionează şi promite la rândul său că va înlătura restricţiile asupra importurilor de păsări şi ouă din SUA, în vigoare din 2015.

Aceasta este "Faza 1" a înţelegerii dintre state şi va mai avea câteva etape până se dezgheaţă relaţiile. Despre problema terminalelor Huawei nu avem încă informații, deci aceasta râmâne în suspans. Mai mult de atât, CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei a făcut aluzie la faptul că disputa SUA-China nu afectează viitorul companiei chinezei.

În aceste condiţii, Huawei Mate 30 Pro are şanse minime să ajungă în 2019 în magazine cu aplicaţii Google şi deja ne gândim că şi Huawei P40 e în pericol de a păţi la fel. Cu Harmony OS departe de a fi gata, nu văd cum ar putea Huawei să atragă publicul din Europa spre exemplu cu telefoane noi fără Google Services.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×