Lenovo ZUK Z1 se confruntă cu Elephone Vowney într-un comparativ al specificațiilor; aflați și prețurile de comercializare pentru aceste două modele

1.115 ori
<b>Lenovo ZUK Z1 se confruntă cu Elephone Vowney într-un comparativ al specificațiilor; aflați și prețurile de comercializare pentru aceste două modele</b>Așa cum vedem &icirc;n ultimul timp, brand-urile din China reușesc să aducă pe piață unele dintre cele mai interesante smartphone-uri, device-uri ce impresionează prin design, specificații, dar și prin prețurile foarte accesibile. Două...

Așa cum vedem în ultimul timp, brand-urile din China reușesc să aducă pe piață unele dintre cele mai interesante smartphone-uri, device-uri ce impresionează prin design, specificații, dar și prin prețurile foarte accesibile. Două terminale la care ne-am oprit astăzi sunt Lenovo Zuk Z1 și Elephone Vowney, modele pe care le vom compara mai jos.

În primul rând, trebuie să știți faptul că avem de-a face cu terminale de tip phablet ce ne oferă panouri de 5.5 inch în diagonală. De asemenea, ambele device-uri vin la pachet cu sistemul de operare Android 5.1 Lollipop fără modificări majore la nivel de interfață de utilizare.

ZUK Z1 se confruntă cu Elephone Vowney

Ei bine, deși împart aceeași diagonală a ecranului, Elephone Vowney este modelul superior în acest caz, terminal ce oferă o rezoluție Quad HD de 2560 x 1440 pixeli, comparativ cu rezoluția Full HD de pe Lenovo ZUK Z1 (1920 x 1080 pixeli). De asemenea, modelul adus în scenă de către Elephone vine cu mai multe benficii la capitolul memorie.

Elephone Vowney

Mai precis, Elephone Vowney ne va oferi 4 GB memorie RAM și 32 GB stocare + slot pentru carduri microSD de până la 128 GB. În schimb, ZUK Z1 vine din fabrică cu 3 GB RAM și 64 GB memorie internă, slotul microSD lipsind din ecuație.

Cât despre procesor, putem spune că device-urile de față sunt oarecum la același nivel, Lenovo optând pentru un chip quad-core Qualcomm Snapdragon 801, iar Elephone pentru un model Mediatek MT6795 de tip octa-core. Ca și performanțe, ambele terminale obțin scoruri de aproximativ 50.000 puncte în AnTuTu.

Lenovo Zuk Z1

Și la capitolul cameră foto avem un duel destul de strâns, modelele de față sosind cu senzori selfie de 8 megapixeli. Diferența este totuși dată de camera principală, unde Elephone Vowney ne pune la dispoziție un senzor Sony IMX213 de 21 megapixeli cu bliț dual tone, și focalizare în 0.3 secunde, ce poate filma la rezoluție 4K.

Lenovo Zuk Z1

În schimb, Lenovo Zuk Z1 vine cu senzor foto de 13 megapixeli cu autofocus, stabilizare optică și bliț dual-tone, modul ce filmează doar 1080p. Aflați că ambele terminale sosesc cu scanner de amprente, și cu baterii de 4100 mAh (Zuk Z1), respectiv 4.000 mAh în cazul smartphone-ului Elephone Vowney.

Lenovo Zuk Z1

Și la capitolul dimensiuni, cele două smartphone-uri de mai sus se aseamănă destul de mult, grosimea acestora fiind de 8.9 mm în ciuda bateriilor de înaltă capacitate aduse la pachet. Greutatea lui Elephone Vowney este de 169 grame, în timp ce Zuk Z1 cântărește 175 grame.

Printre plusurile aduse de către Zuk Z1 avem în primul rând standardul de conectivitate USB Type-C, cât și ROM-ul CyanogenMod bazat pe Android 5.1 Lollipop. Cât despre Elephone Vowney putem nota ca fiind superior prin cei 4 GB RAM, camera foto de 21 megapixeli, cât și prin panoul cu rezoluție Quad HD.

Elephone Vowney

Decizia cu privire la smartphone-ul ales, este desigur în mâna consumatorilor, unii optând poate spre design-ul lui Lenovo Zu Z1, iar alții spre pachetul hardware de pe Elephone Vowney. La capitolul preț, aceste device-uri sunt iarăși similare. În lista de mai jos aveți prețurile telefoanelor listate de către gearbest.com. Cum am precizat și în articolele precedente, la prețurile device-urilor achiziționate se vor adăuga ulterior și taxele vamale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×