Linux acum pe iPhone

1.236 ori
<b>Linux acum pe iPhone</b>Iata ca a venit si ziua in care Linux a fost portat pe iPhone si iPod Touch, prin intermediul muncii asidue a unui membru al echipei Dev Team, planetbeing. Puteti vedea versiunea portata a lui Linux in actiune pe iPhone in clipul video de mai jos: iPhone...

Iata ca a venit si ziua in care Linux a fost portat pe iPhone si iPod Touch, prin intermediul muncii asidue a unui membru al echipei Dev Team, planetbeing. Puteti vedea versiunea portata a lui Linux in actiune pe iPhone in clipul video de mai jos:


iPhone Linux Demonstration Video from planetbeing on Vimeo.

Aceasta varianta de Linux este nefinisata, deaoarece nu include drivere pentru touchscreen, audio, WiFi si suport pentru conectivitate. Totusi, chiar o astfel de versiune beta este un pas inainte catre "raiul hackerilor". Echipa de developeri lucreaza in continuare la aceasta initiativa, luand chiar in calcul portarea lui Android in viitorul apropiat.

OS-urile specifice unei singure platforme au devenit irelevante acum ca mai toate terminalele mobile noi dispun de procesoare destul de puternice incat sa ruleze orice software creat pentru handseturi si nu numai. Dintre toate smartphone-urile pe care au existat porturi de interfata/OS, ies in evidenta HTC-urile, Sony Ericsson XPERIA X1, T-Mobile G1 si iPhone.

Sa fie BlackBerry neglijat?

Sursa: Engadgetmobile.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×