Livrările globale de smartphone-uri au depășit 300 de milioane de unități În trimestrul 2, conform IDC

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 582 ori
<b>Livrările globale de smartphone-uri au depășit 300 de milioane de unități În trimestrul 2, conform IDC</b>Piața globală smartphone a ajuns la un nou prag important în trimestrul 2 din acest an, depășind 300 de milioane de unități livrate în acel interval. Informațiile vin de la IDC și arată că producătorii de terminale smart au livrat un total de...

Piața globală smartphone a ajuns la un nou prag important în trimestrul 2 din acest an, depășind 300 de milioane de unități livrate în acel interval. Informațiile vin de la IDC și arată că producătorii de terminale smart au livrat un total de 301.3 milioane de unități la nivel global.

Creșterea este una de 25.3% față de cele 240.5 milioane de unități livrate în a doilea trimestru al anului trecut. Piața a fost dominată de către Android și iOS, cu o cotă totală de 96.4% în acest trimestru 2, nemaifiind deci loc și pentru vreun rival să câștige teren. Android a fost principalul OS în zona smartphone, cu un total de 255.3 milioane de terminale livrate în trimestrul 2, o creștere de 33.3% față de 2013.

iOS a înregistrat un declin, în ciuda faptului că livrările de terminale iPhone au crescut cu 12.7% față de anul anterior. Avantajul platformei mobile de la Google este că acoperă și foarte multe telefoane smart cu prețuri sub 200 de dolari, care generează milioane de achiziții în special pe piața din Asia. în al doilea trimestru spre exemplu, 58.6% dintre toate livrările de smartphone-uri Android globale au fost reprezentate de modele ce costa sub 200 de dolari la liber.

Cu Android One gata de lansare, acest procentaj nu poate decât să crească. Dintre modelele Android, Samsung domina piața, cu 29.3%, totuși în scădere față de cele 40% de acum 2 ani. Rivali că Huawei, Lenovo, LG, Xiaomi, ZTE sau CoolPad au câștigat și ei procente între timp.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×