Mac-urile nu mai sunt sigure, 2% dintre ele infectate cu troianul Flashback!

825 ori
<b>Mac-urile nu mai sunt sigure, 2% dintre ele infectate cu troianul Flashback!</b>Kaspersky a confirmat ieri faptul că 2% dintre Mac-uri sunt infectate cu troianul Flashback, semn că nici măcar aceste computere nu mai sunt sigure. Candva a fi posesor de Mac insemna un oarecare grad de siguranta, cel putin pentru majoritatea...

Kaspersky a confirmat ieri faptul că 2% dintre Mac-uri sunt infectate cu troianul Flashback, semn că nici măcar aceste computere nu mai sunt sigure. Candva a fi posesor de Mac insemna un oarecare grad de siguranta, cel putin pentru majoritatea virusilor si troianelor.

Peste 600.000 de sisteme au fost compromise de un botnet aflat in plina crestere. Dr. Web, o firma ruseasca a oferit un soft gratuit utilizatorilor Mac, pentru a verifica daca sistemele lor sunt infectate si dintre cei care au facut-o 2% au descoperit malware-ul. Problema e destul de grava, dar mai ales daca evolueaza. De dragul comparatiei, unul dintre cele mai mari atacuri a fost cel de pe PC-uri in 2008, cand Conficker a infectat intre 4% si 5% din sistemele cu Windows in punctul sau culminant de propagare.

Kaspersky Lab a analizat metodele de comunicare ale troianului Flashback si a inregistrat un domeniu C&C inainte ca hackerii sa il detecteze. Sistemele infectate au contactat acest domeniu, dezvaluind botnetul Flashback si reteaua sa 600.000 de computere infectate. 98% dintre ele erau Mac-uri si nu toate sistemele rulau Mac OS X, estimeaza Kaspersky. Expertii in securitate afirma ca au o problema fara precedent si care trebuie rezolvata rapid. Saptamana trecuta Apple a oferit un patch pentru vulnerabilitatea Java care permitea troianului sa intre pe computere, dar gigantul din Cupertino s-a miscat mult prea greu. Deja Oracle oferise acelasi patch pe Windows si Linux cu 7 saptamani inainte.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×