Mai multi bani pentru disponibilizatii de la Bochum decat pentru fabrica Nokia din Romania

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.004 ori
<b>Mai multi bani pentru disponibilizatii de la Bochum decat pentru fabrica Nokia din Romania</b>Dupa negocieri cu reprezentantii salariatilor fabricii de la Bochum, Nokia a ajuns la un acord care presupune plata a 200 de milioane de euro (indemnizatii) pentru acestia, ne informeaza ziarul Adevarul. Dupa cum stim deja, Nokia a anuntat la inceputul...

Dupa negocieri cu reprezentantii salariatilor fabricii de la Bochum, Nokia a ajuns la un acord care presupune plata a 200 de milioane de euro (indemnizatii) pentru acestia, ne informeaza ziarul Adevarul.

Dupa cum stim deja, Nokia a anuntat la inceputul anului ca va inchide uzina de la Bochum, mutand productia in Romania, langa Cluj, la fabrica de la Jucu. De remarcat este faptul ca suma indemnizatiilor platite de Nokia pentru angajatii disponibilizati este de 3 ori mai mare decat investitia finlandezilor de la Jucu. Tot ce speram este ca peste 10-20 de ani Nokia sa nu repete isprava si in Romania, relocandu-se undeva in India sau China, unde mana de munca este si mai ieftina.

Asteptam in continuarea lansarea primelor handseturi "made in Romania" cu speranta ca nou-venitul Tube va intra in productie si la Jucu, mai devreme sau mai tarziu. Chiar daca Nokia a ajuns la un acord cu reprezentantii salariatilor de la Bochum, ramane de vazut daca acestia vor fi de acord cu sumele platite, sau daca gigantul finlandez isi va onora platile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×