Comparaţie inedită: Marques Brownlee compară iPhone 11 Pro cu primul iPhone din 2007

2.737 ori
<b>Comparaţie inedită: Marques Brownlee compară iPhone 11 Pro cu primul iPhone din 2007</b>Se pare că nu suntem singurii care fac RETROreview-uri şi iată că şi pe Marques Brownlee l-a cuprins nostalgia. A decis să facă o inedită comparaţie între primul iPhone, cel din 2007 şi iPhone 11 Pro. Ce a ieşit vedeţi mai jos

Se pare că nu suntem singurii care fac RETROreview-uri şi iată că şi pe Marques Brownlee l-a cuprins nostalgia. A decis să facă o inedită comparaţie între primul iPhone, cel din 2007 şi iPhone 11 Pro. Ce a ieşit vedeţi mai jos.

Marques numeşte handsetul iconic, ca design, dar şi butucănos şi gros. A se remarca şi faptul că partea de jos e din plastic şi toate antenele au fost puse jos pe iPhone 1. La telefoanele moderne avem inserţii şi decupaje din plastic pe corpuri din sticlă şi metal. La un zoom apropiat de ecranul primului iPhone pixelii devin vizibili. Culmea e că luminozitatea e OK şi cumva nici lagul nu e aşa mare pentru un telefon de 12 ani.

Multitouch-ul cu 10 degete a fost revoluţionar în 2007, când a apărut primul iPhone. Marques e oarecum fascinat de acest device, mai ales că nu l-a testat sau deţinut la vremea lui. Primul iPhone avea 8 GB stocare, 128 MB RAM şi un procesor de 412 MHz. Observăm şi uriaşul conector proprietar Apple, cu care conectam telefonul la încărcător sau la PC. Abia iPhone 5 ne-a adus Lightning în loc.

Ca ergonomie încă sta binişor bătrânelul iPhone, iar jack-ul audio este unul uriaş, din care unele mufe pot ieşi cam uşor. Evoluţia este clară în cei 12 ani trecuţi, iar primul iPhone pare o relicvă pe lângă iPhone 11 Pro, care e de-a dreptul uriaş pe lângă el. Și nici măcar nu e varianta Max!

Cu toate acestea primul model merită respectat, pentru că a dat startul unui trend care a schimbat lumea tech. El a venit de fapt cu o nouă paradigmă de control tactil şi "Swipe to unlock", a popularizat Apps printre altele. Și oricât ar evolua iPhone-ul, niciodată nu vom mai avea un discurs de prezentare ca al lui Steve Jobs. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×